Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δήμος Καστοριάς : Ακόμα ψάχνονται


Ό,τι και να προσπαθήσει να πει κανείς για την λειτουργία του δήμου τον πρώτο μήνα θα είναι λίγο και,ίσως, μέχρι ενός σημείου "άδικο".
Ας πάρουμε τα πράγματα όμως απο την αρχή. Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να σηκώσει το βάρος του Καλλικράτη. Πολλές αλλαγές, νέες συνήθειες, νέες ευθύνες και λειτουργίες.
Βέβαια, αυτό ήταν γνωστό απο την αρχή και ο νέος δήμαρχος διατυμπάνιζε οτι είναι έτοιμος απο καιρό, όπως και τα στελέχη του.
Ωστόσο, θα πρέπει να δοθεί χρόνος και να μπουν όλα σε μια σειρά. Μετακινήσεις υπαλλήλων, γραφείων, αρμοδιότητες κτλ.
Παρά τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην πορεία, με τον καιρό θα πάρουν το δρόμο τους και ελπίζουμε οτι θα μπει μια σειρά.
Όμως, το πρόβλημα είναι οτι δεν έχουμε δει τις προθέσεις τους ακόμα..
Υπάρχουν 7 αντιδήμαρχοι, αλλά ακόμα ψάχνονται.
Αν εξαιρέσουμε τον αντιδήμαρχο καθαριότητας που δείχνει απο την πρώτη μέρα την πρόθεση του για δουλειά, σε όλους τους άλλους τομείς υπάρχει κενό.
Πριν λίγες μέρες ακούσαμε και γράψαμε απο εδώ, οτι στην παραλία θα μπεί μια τάξη και οτι θα πρέπει να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματα και να καθαρίσει ο χώρος.
Σε συνάντηση όμως με τους καταστηματάρχες έκανε ο δήμος λόγο για παρεξήγηση και λάθος διατύπωση. Απλά τους έγινε σύσταση για να κρατούν το χώρο καθαρό.
Στο θέμα του τσιγάρου για τα καταστήματα επίσης ο δήμος είπε οτι δεν μπορεί να ελέγξει τα καταστήματα και όποιος είναι άτυχος θα την πληρώσει. Άκούστε λογική, όποιος είναι άτυχος!!!Έμεις πραγματικά θα παρακολουθήσουμε το θέμα για να δούμε ποιός θα είναι ο ΤΥΧΕΡΟΣ ή οι ΤΥΧΕΡΟΙ..
Στο θέμα των σχολείων ακόμα δεν υπάρχουν διευκρυνήσεις ποιά σχολεία θα κλείσουν και σε ποιές περιοχές. Ακούμε διάφορα, οτι δεν θα κλείσει κανένα και δεν υπάρχει θέμα.. Να θυμίσουμε οτι μέσα στην πόλη υπήρξε σχολείο που πήγε εκδρομή γιατί δεν έχουν να πληρώσουν θέρμανση.
Αν ο δήμος μπορεί να "σηκώσει" τις δαπάνες για τα λειτουργικά όλων των σχολείων να μας το πεί. Όχι όμως να καταφύγει μετά σε λαϊκισμούς του τύπου "το κράτος δεν μας στέλνει λεφτά "και άλλα τέτοια εύκολα επιχειρήματα για να καλύψουμε τις κατα τα άλλα καλές μας προθέσεις..
Άλλωστε λεφτά υπάρχουν.. Οι 14 ειδικοί σύμβουλοι που θα προσλάβει ο δήμος όπως διαδίδεται θα πληρώνονται απο έσοδα του δήμου.. Άρα έσοδα θα έχουμε και για άλλες δαπάνες..
Επίσης, σύμφωνα με καταγγελίες της αντιπολίτευσης στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, γίνονται αναθέσεις πολλών μικρών έργων χωρίς να περνούν απο την οικονομική επιτροπή.
Οι κακές οι γλώσσες πάντως λένε οτι απο χερούλι πόρτας μέχρι δίκτυο υπολογιστών ο προμηθευτής είναι ένας..
Αλήθεια ή ψέμματα θα το μάθουμε απο τους δημοτικούς μας συμβούλους που ψηφίσαμε και ελέγχουν ότι γίνεται στο δήμο..
Άλλωστε ο Δήμαρχος κάνει λόγο για διαφάνεια και επιτρέπει την παρουσία καμερών και δημοσιογράφων σε όλες τις επιτροπές. Σωστός..
Τέλος υπάρχουν πολλές συζητήσεις για τα θέματα των λαϊκών, αλλά ακόμα ψάχνονται χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικές αλλάγες.. Μόνο θεωρία και ας είμασταν έτοιμοι απο καιρό..
Για τα μεγάλα και αναπτυξιακά έργα είναι ακόμα νωρίς να κάνουμε κάποια συζήτηση.
Ελπίζουμε οτι σύντομα θα ακούσουμε τουλάχιστον για 10 μεγάλα έργα που δεσμεύθηκε ο δήμαρχος όπως η:
1)Κατασκευή νέου Πνευματικού Κέντρου (στην θέση του παλαιού) με αξιοποίηση της κληρονομιάς Παπαλαζάρου, το οποίο θα στεγάσει τα γραφεία, τα τμήματα και τις παραστάσεις των πολιτιστικών συλλόγων της πόλης και των οικισμών
2)Δημιουργία σύγχρονου χώρου Δημοτικής Βιβλιοθήκης και Δημοτικής Πινακοθήκης
3)Επανασύσταση και λειτουργία Δημοτικού Θεάτρου και υποστήριξη της τοπικής Θεατρικής ομάδας και της Κινηματογραφικής Λέσχης μέσω διοργάνωσης πολλαπλών εκδηλώσεων καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
4)Αξιοποίηση του ποταμού Αλιάκμονα στην περιοχή Κορομηλιάς – Λεύκης για δράσεις καγιάκ, ράφτιγκ (αυτό το περιμένουμε με αγωνία)
5)Κατασκευή Πάρκου SKATEΒΟΑRD (skate park) στον ελεύθερο χώρο μεταξύ του πάρκου Ολυμπιακής Φλόγας και της Λαϊκής Αγοράς
6)Κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου
7)Συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ για κάλυψη με πυκνά δρομολόγια και Mini-Bus όλων των οικισμών με κύρια δρομολόγια αυτά που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πολιτών από της Δημοτικές Υπηρεσίες.
8)Φράγμα Βασιλειάδας -Σύνδεση με το αρδευτικό-Βιολογικός Βυσινιάς – Σιδηροχωρίου
9)Επέκταση αρδευτικού και αποχέτευση
10)Κατασκευή ποδηλατοδρομίου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.