Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

ΟΑΕΔ : ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΝ


Aυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των Ελλήνων ανέργων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εργαστούν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με στελέχη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) οι άνεργοι ή μερικώς απασχολούμενοι...
που ζήτησαν το 2010 πληροφορίες για διαμονή και εργασία σε χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ήταν σχεδόν διπλάσιοι σε σχέση με το 2009 και τρεις φορές περισσότεροι σε σχέση με το 2008.

Τα σχετικά στοιχεία που προέρχονται από τις 24 υπηρεσίες EURES ΟΑΕΔ που λειτουργεί ο Οργανισμός σε όλη την χώρα καταγράφουν μέρος μόνο του συνόλου των Ελλήνων ανέργων που εκφράζουν το ενδιαφέρον να εργασθούν εκτός Ελλάδας. Πολλοί εκ των ενδιαφερομένων είτε απευθύνονται σε γραφεία διασύνδεσης σε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είτε επιλέγουν το διαδίκτυο για να ενημερωθούν για τις προς πλήρωση θέσεις εργασίας .

Το EURES (European Employment Services) είναι ένα δίκτυο που δημιουργήθηκε το 1993 για τη συνεργασία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου να διευκολύνει τις διασυνοριακές μετακινήσεις εργαζομένων. Κύριοι στόχοι του EURES είναι:

- Να ενημερώνει, να καθοδηγεί και να παρέχει συμβουλές σε εργαζόμενους που ενδέχεται να μετακινηθούν σε άλλη χώρα σχετικά με τις ευκαιρίες απασχόλησης, καθώς και σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

- Να στηρίζει εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργαζόμενους από άλλες χώρες.

- Να παρέχει συμβουλές και καθοδήγηση σε εργαζόμενους και εργοδότες στις διασυνοριακές περιοχές.

Το EURES διαθέτει περισσότερους από 700 συμβούλους, οι οποίοι βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με άτομα που αναζητούν εργασία και με εργοδότες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα, στην ευρωπαϊκή πύλη για την επαγγελματική κινητικότητα (European Job Mobility Portal) υπάρχουν αγγελίες για 516.869 κενές θέσεις εργασίας, 546.502 βιογραφικά σημειώματα και 22.666 εγγεγραμμένοι εργοδότες.
Πηγή : fimotro

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.