Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Λάθος όρκο έδωσαν Δακής και περιφερειακοί σύμβουλοι- Επεισοδιακή η συνεδρίαση


Στο όνομα της Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Αγίας Τριάδας…» ορκίστηκαν ο νέος Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο ..
Ο συγκεκριμένος όρκος είναι εκτός εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο όρκος που δίνεται έχει ως εξής:
«Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
Όσοι αιρετοί επιθυμούν δίνουν τον παραπάνω όρκο ενώπιον του Ιερού Ευαγγελίου ή αν κάποιος αιρετός πιστεύει σε θρησκεία ή δόγμα που επιβάλλει ίδιο τύπο όρκου, τότε, εφόσον το επιθυμεί, ο όρκος δίνεται κατά τον τύπο αυτό (π.χ. ενώπιον του κορανίου).
Επίσης, εάν κάποιος αιρετός δηλώσει ότι δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία ή πιστεύει σε θρησκεία που δεν επιτρέπει όρκο, δηλώνει τα αναφερόμενα στον όρκο στην τιμή και τη συνείδησή του, με τον εξής τρόπο:
«Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου

Με λίγα λόγια ...αλλουνού παπά Ευαγγέλιο


Να σημειώσουμε ότι πολιτικό όρκο έδωσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντώνης Κύρινας επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ και οι Βέτα Σπόντη και Γιώργος Αδαμίδης από τη μείζονα αντιπολίτευση. Ακόμη αντί όρκου, διαβάστηκε ανακοίνωση-τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Αντώνη Τσάκωνα, ότι "θα αγωνιστούν για τα συμφέροντα του λαού".


Επεισοδιακή η ορκωμοσία

Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μετά την ομιλία του νέου Περιφερειάρχη Γιώργου Δακή, αντί να δοθεί ο λόγος στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κλήθηκαν ένας-ένας οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι να υπογράψουν τα πρωτόκολλα της ορκωμοσίας. Αυτό δημιούργησε μια ένταση και διαμαρτυρία κυρίως από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης που κορυφώθηκε με το φραστικό επεισόδιο μεταξύ των Περιφερειακών Συμβούλων Γιώργου Σβώλη και Γιώργου Αδαμίδη. Εμφανής ήταν και ο εκνευρισμός του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Παπαϊορδανίδη, που αρνήθηκε όταν κλήθηκε στο μέσο της διαδικασίας των υπογραφών να κάνει τον χαιρετισμό, ενώ στη διάρκεια του επεισοδίου ακούστηκε να λέει "ντροπή σας" και λίγο αργότερα σχετικά με την άρνησή του να πάρει το λόγο είπε ότι "θα το κάνουμε στα Μέσα (Μ.Ε.)"!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.