Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ποιοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ράβουν κοστούμια στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας; - «Έκλεισε» η θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου...

Την παρθενική του συνεδρίαση πραγματοποιεί την Κυριακή 2 Ιανουαρίου, ώρα 11.30 π.μ. το πρώτο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας. Στην πρώτη συνεδρίαση που συγκαλεί ο πρώτος σε σταυρούς σύμβουλος της πλειοψηφίας... Γιάννης Αντωνιάδης, θα εκλεγεί το προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου και η επταμελής Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η εκλογή του προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, σε συνδυασμό με τον επικείμενο ορισμό των τριών θεματικών αντιπεριφερειαρχών, έχει αναζωπυρώσει τις διαβουλεύσεις, τα σενάρια και τις επαφές του περιφερειάρχη Γιώργου Δακή, προκειμένου ο πρώτος αιρετός άρχοντας της Δυτικής Μακεδονίας να καταλήξει στα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την ηγετική ομάδα της νέας θεσμικής οντότητας, της Αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες που θα οριστούν τώρα θα έχουν διετή θητεία και θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη του συνδυασμού της πλειοψηφίας στο δεύτερο μισό της θητείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Πτολεμαίου», μάλλον έχει «κλειδώσει» η θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, καθώς ο Γιώργος Δακής φέρεται να έχει επιλέξει τη σίγουρη λύση του έμπειρου Παναγιώτη Πλακεντά, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά στη θέση του προέδρου του νομαρχιακού συμβουλίου Κοζάνης. Οι θέσεις του αντιπροέδρου και του γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου θα καταληφθούν από την μειοψηφία. Το προεδρείο και η επταμελής Οικονομική Επιτροπή θα εκλεγούν από το σώμα.
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για τους τρεις θεματικούς αντιπεριφερειάρχες. Ο Γ. Δακής βρίσκεται μπροστά σε μία κρίσιμη επιλογή, καθώς αφενός πρέπει να επιλέξει τους καταλληλότερους και αφετέρου θα προσπαθήσει να κρατήσει και τις ισορροπίες. Να σημειωθεί ότι για τις έξι διευθύνσεις της Περιφέρειας (Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Οικονομικών, Ανάπτυξης - Βιομηχανίας - Εμπορίου, Αγροτικής Οικονομίας, Προνοιακών Ιδρυμάτων, Παιδείας - Πολιτισμού) θα οριστούν τρεις θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, αναλαμβάνοντας ο καθένας από δύο διευθύνσεις.
Για τις τρεις θεματικές αντιπεριφέρειες, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει μία γεωγραφική κατανομή, καθώς επιλέγονται πρόσωπα από Κοζάνη, Φλώρινα και Καστοριά. Στην περίπτωση της Φλώρινας, φαίνεται να έχει «κλείσει» το θέμα, με αντιπεριφερειάρχη τον Γιάννη Αντωνιάδη, πρώτο σε ψήφους περιφερειακό σύμβουλο του συνδυασμού του Γ. Δακή. Στην Καστοριά η επιλογή θα γίνει ανάμεσα από τους Πασχάλη Χαρούμενο και Απόστολο Τζιώτζη. Το δύσκολο σταυρόλεξο είναι αυτό της Κοζάνης, καθώς ο περιφερειάρχης έχει να επιλέξει μεταξύ αρκετών προσώπων. Θα δούμε αν θα επιλέξει κάποιον από τους στενούς συνεργάτες του στο νομαρχιακό συμβούλιο ή κάποιο άλλο στέλεχος. Ένα από τα πρόσωπα που ακούγεται είναι αυτό του πρώην δημάρχου Δ. Υψηλάντη και περιφερειακού συμβούλου Κυριάκου Μιχαηλίδη, οπότε στην περίπτωση αυτή ο Γ. Δακής θα επιλέξει κάποιον από τους νυν συνεργάτες του στην δεύτερη περιφερειακή θητεία. Τα ονόματα που ακούγονται είναι μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σβώλης, Γιάννης Στεφανίδης, ο Γιώργος Μαργαρίτης και άλλα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ 

Πηγή : aetos-grevena

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.