Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Eπιμένει η Τρόικα για προσημειώσεις ακινήτων

Το μεσημέρι 13 - 14μ.μ αναμένεται να επισκεφθούν οι επικεφαλής της Τρόικας το Υπουργείο Εργασίας. Σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα, θα εξεταστεί...
η πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι των δανειστών, ενώ θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για τη ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία και η πορεία της ουσιαστικής ενοποίησης διοικητικής και οικονομικής των κλάδων των ταμείων.

Οι δανειστές επιμένουν η ρύθμιση ύστατης ευκαιρίας να μη προβλέπει πάνω από 36 δόσεις, ενώ απαιτούν ο οφειλέτης να εγγυηθεί την εξόφληση του χρέους με εγγυητικές επιστολές και προσημείωση ακίνητης περιουσίας.

Οι διοικήσεις των ταμείων εκτιμούν ότι η λήψη ενός τέτοιου μέτρου είναι ανώφελη, καθώς οι οφειλέτες -αν δεν ανήκουν στην κατηγορία των επαγγελματιών κακοπληρωτών που «φέσωναν» το ΙΚΑ και την περίοδο πριν από την κρίση- βρίσκονται σε αδυναμία να εξασφαλίσουν εγγυήσεις.

Δεν αποκλείεται ωστόσο η τρόικα να επανέλθει και σε άλλα φλέγοντα θέματα, στο πλαίσιο της εμμονής της για την περαιτέρω μείωση του κόστους εργασίας . Για παράδειγμα, πρόσφατα ζήτησαν να αποσυνδεθεί ο χρόνος απασχόλησης από το ωράριο λειτουργία των επιχειρήσεων, ώστε η ίδια η επιχείρηση ανεξάρτητα από τις συλλογικές συμβάσεις που ισχύουν να ρυθμίζει το ωράριο εργασίας ανάλογα με τις ανάγκες της.

Το θέμα του βασικού μισθού δεν υπάρχει στην ατζέντα – άλλωστε από την 1η Απριλίου το ύψος του θα ορίζεται από την κυβέρνηση – αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς τι βόμβα μπορεί να πετάξουν οι τροϊκανοί διά ζώσης η μέσω email αφού είναι γνωστή η απαίτησή τους να επαναπροσδιοριστεί ο βασικός μισθός το πρώτο τρίμηνο του 2014 και να καταργηθούν οι παγωμένες τριετίες.



newmoney


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.