Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Καστοριά: Φασολοπαραγωγοί κατέθεσαν υπόμνημα στον Βουλευτή Καστοριάς

Tον Βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Βαγγέλη Διαμαντόπουλο επισκέφτηκε το Σάββατο o Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Φασολοπαραγωγών Δήμου Ορεστίδος. Όπως αναφέρεται...
σε ανακοίνωση του Βουλευτή,έγινε ανταλλαγή απόψεων και κατατέθηκε υπόμνημα από τον Πρόεδρο Θωμά Μάνο με θέματα την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης ελληνοποίησης εισαγομένων φασολιών και διοχέτευσής τους στην ελληνική αγορά με αποτέλεσμα την δυσφήμιση των Καστοριανών φασολιών και με ζημιά της ελληνικής οικονομίας με επιστροφή ΦΠΑ που αντιστοιχεί σε πλαστά τιμολόγια.

Επίσης το υπόμνημα περιελάμβανε θέματα, όπως σημειώνεται, για την έλλειψη σήμανσης της συσκευασίας με προσδιορισμό την Γεωγραφική ένδειξη του προϊόντος ΠΓΕ και αναθεώρηση (αύξηση) του συντελεστή ΕΦΚ για τους καλλιεργητές φασολιών, μείωση του κόστους μετακλητών καλλιεργητών σε συνδυασμό με κίνητρα προσλήψεων με επιδοτήσεις Ελλήνων εργατών γης, καθώς και μείωση του αγροτικού τιμολογίου της ΔΕΗ. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της χρηματοδότησης γενικά των αγροτών και της ρύθμισης των αγροτικών υποχρεώσεων.

Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα συναντηθεί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη για να μεταφέρει τα προβλήματα των αγροτών και ιδιαίτερα των καλλιεργητών φασολιών της περιοχής.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.