Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Υπηρεσίες του δήμου θα φιλοξενήσει το Ίδρυμα Νεότητας Νεαστορίου

Σε ένα λειτουργικό κέντρο το οποίο θα στεγάσει μια σειρά σημαντικών υπηρεσιών του δήμου Νεστορίου, έχει μετατραπεί πλέον το Εθνικό ίδρυμα νεότητας Νεστορίου.
Θα αποσυμφορηθεί η διοίκηση του δήμου η οποία...
είναι συγκεντρωμένη στο δημοτικό κτίριο

Το εν λόγω ίδρυμα το οποίο περιλαμβάνει όλο το συγκρότημα, δηλαδή ένα εστιατόριο, 2 ξενώνες και ένα κτίριο που βρίσκεται μπροστά από την πρώην μαθητική εστία Νεστορίου στην οποία γινόταν η σίτιση των μαθητών, έχει πλέον παραχωρηθεί στον ομώνυμο δήμο, ο οποίος πρόκειται να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μεταφέροντας εκεί όλες τις υπηρεσίες του δήμου.
«Ζητήσαμε από πέρυσι από το εθνικό ίδρυμα νεότητας μια χρηματοδότηση, προκειμένου να ανακαινίσουμε και να συντηρήσουμε το μπροστινό κτίριο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να μεταφέρουμε εκεί τις υπηρεσίες του δήμου και να αποσυμφορηθεί η διοίκηση του που είναι συγκεντρωμένη όλη στο δημοτικό κτίριο», δήλωσε ο δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρήστος Γκοσλιόπουλος.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε με 125.000 ευρώ για την συντήρηση του τελευταίου κτιρίου, τα 60.000 ήδη έχουν έρθει και έχουν γίνει οι εργασίες, ενώ πριν λίγες ημέρες δόθηκε και η έγκριση των υπόλοιπων 65.0000 για την ολοκλήρωση

Πιο αναλυτικά, στο νέο ανακαινισμένο κτίριο θα μεταφερθεί το ΚΕΠ , η αντιδημαρχία του Νεστορίου, το γραφείο του αντιδημάρχου, οι χώροι στους οποίους θα συγκεντρώνονται όλο το εργατο-τεχνικό προσωπικό και το γραφείο κίνησης και τέλος ένας αποθηκευτικός χώρος για τα διάφορα υλικά και έγγραφα του δήμου.«Έτσι, το συγκεκριμένο κτίριο θα είναι πλέον λειτουργικό. Βρίσκεται στο κέντρο του Νεστορίου με βελτιωμένες συνθήκες. Θα διευκολύνει και θα εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής, ενώ τα χρήματα για την ανακαίνιση του, τα έδωσε το εθνικό ίδρυμα νεότητας, το οποίο αναθέτει το ίδιο τα έργα, τα εκτελεί και παραδίδει ανακαινισμένο το κτίριο», κατέληξε ο κ Γκοσλιόπουλος.

Τέλος, ο δήμος Νεστορίου έχει προβλέψει μέσα στην μελέτη να τοποθετήσει και έναν ξυλολέβητα για τη μείωση των δαπανών θέρμανσης.
της Δώρας Κωτσοπούλου

neakastoria


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.