Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Δημοτικές φάμπρικες πλαστών τιμολογίων – Ποιες δημοτικές επιχειρήσεις από τη Δυτική Μακεδονία έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ εικονικών τιμολογίων στις συναλλαγές δημοτικών επιχειρήσεων με προμηθευτεί εντόπισε το ΣΔΟΕ ύστερα από...
καταγγελίες πολιτών και εισαγγελικές παραγγελίες για εντοπισμό φαινομένων διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Οι έρευνες έχουν στραφεί και στην…
αναζήτηση παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται στις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει η η Αναπτυξιακή Φλώρινας η Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Έργου Γρεβενών (ΔΕΚΕΓ), η Αναπτυξιακή Γρεβενών. δημοτική επιχείρηση στον Δήμο Νεαπόλεως καθώς και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.Ειδικότερα, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα του ΣΔΟΕ, διερευνώνται οι ακόλουθες υποθέσεις:

•Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Γρεβενών: Η έρευνα ξεκίνησε το 2010 και ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών προσώπων του Δήμου. Έχει ζητηθεί το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και έχουν ήδη καταλογισθεί παραβάσεις σε προμηθεύτριες επιχειρήσεις για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων. Η έρευνα έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος της και αναμένονται καταθέσεις αιρετών προσώπων.

•Αναπτυξιακή Φλώρινα»: Η έρευνα ξεκίνησε το 2012 και ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών προσώπων του Δήμου και της Νομαρχίας Φλώρινας σε υπόθεση φοροδιαφυγής και παράνομου πλουτισμού ενώ έχει ζητηθεί το άνοιγμα λογαριασμών. Τα στοιχεία βρίσκονται σε φάση επεξεργασίας από την υπηρεσία και η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

•Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Έργου Γρεβενών: Ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών προσώπων του Δήμου και της Νομαρχίας Γρεβενών και έχει ζητηθεί το άνοιγμα των λογαριασμών. Γίνεται επεξεργασία των στοιχείων.

•Αναπτυξιακή Δήμου Γρεβενών: Ερευνάται η εμπλοκή τριών αιρετών του Δήμου και της Νομαρχίας Γρεβενών και έχει ζητηθεί το άνοιγμα λογαριασμών.

•Αναπτυξιακή Εταιρεία Γρεβενών: Η έρευνα ξεκίνησε το 2012 και ερευνάται η εμπλοκή ενόί αιρετού προσώπου. Η υπόθεση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.
Δήμος Νεαπόλεως: Έχουν γίνει φορολογικοί έλεγχοι σε δημοτική επιχείρηση και έχουν καταλογισθεί φορολογικές παραβάσεις. Για εμπλοκή στην υπόθεση ερευνάται ένα αιρετό πρόσωπο.

•Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ερευνάται η εμπλοκή δύο αιρετών προσώπων και έχει ζητηθεί το άνοιγμα λογαριασμών. Έχουν γίνει φορολογικοί έλεγχοι σε εμπλεκόμενες επιχειρήσεις από τις οποίες έχουν παρασχεθεί φορολογικά στοιχεία για περαιτέρω έρευνα. Ο έλεγχος είναι σε εξέλιξη.

Επίσης το ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 έρευνα με βάση δελτία που απεστάλησαν από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ για εμπλοκή αιρετού προσώπου τη» πρώην Νομαρχιακή» Αυτοδιοίκηση» Γρεβενών σχετικά με παράνομη ανάθεση έργου.


Έθνος της Κυριακής via kozan

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.