Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Μια νέα λίμνη σχηματίζεται


Ανάμεσα στις περιοχές της Κοζάνης και των Γρεβενών ξεκίνησε να σχηματίζεται μια νέα λίμνη, καθώς άρχισε η διαδικασία πλήρωσης του ταμιευτήρα του Ιλαρίωνα.

Το νερό θα καλύψει έκταση...21,9 τετραγωνικών χιλιομέτρων παρασύροντας χωράφια, πρώην αγροτικές καλλιέργειες αλλά και μνήμες του τοπικού πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, προχθές ξεκίνησε η τοποθέτηση δοκών έμφραξης στη σήραγγα εκτροπής του ποταμού Αλιάκμονα και τα νερά του άρχισαν να γεμίζουν τον ταμιευτήρα. Η διαδικασία είναι αργή, καθώς οι ποσότητες των υδάτων μειώνονται τους θερινούς μήνες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το ύψος του νερού της λίμνης θα φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο μέσα σε έξι με επτά μήνες.

Η δημιουργία της λίμνης αυτής θα συνεισφέρει στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το υδροηλεκτρικό φράγμα του Ιλαρίωνα, την υδροδότηση των γύρω περιοχών και την τουριστική αξιοποίηση του τόπου.

lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.