Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ LIVE : Από που κρατάει η σκούφια μας - Αφιέρωμα στα καστοριανά επώνυμα! (Web-TV)

Ο Κώστας Αρβανίτης δίνει τεκμηριωμένες πληροφορίες για την ετυμολογία και την προέλευση του επωνύμου μας, καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναζητήσουμε το γενεαλογικό μας δέντρο.

Οι εκπομπές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα γενεαλογικά δέντρα, σπουδαίες προσωπικότητες και ενδιαφέρουσες οικογενειακές ιστορίες από όλη τη χώρα...


Χρηστικές πληροφορίες παρέχονται τόσο από τους προσκεκλημένους της εκπομπής, όσο και από ειδικούς φορείς.

Από τους προϊστορικούς χρόνους η Καστοριά και η λίμνη της, η Ορεστίδα, ήταν καλός τόπος για τους ανθρώπους: φυσικό κάλλος, πλουτοπαραγωγικοί πόροι, κομβική τοποθεσία. Η γούνα και το εμπόριο έφεραν χρήματα στην μακεδονική πόλη - πλούσια αρχοντικά κτίστηκαν, εκκλησίες, κοινωφελή ιδρύματα.

Η εκπομπή ερευνά τα καστοριανά επώνυμα, ανατρέχοντας, μέσα από αυτά, στην ιστορία και τους θρύλους της πόλης και της λίμνης.

Παλιές καστοριανές οικογένειες, που άνοιξαν την πόρτα τους στον φακό της εκπομπής, αποτελούν τη θεματολογία των ρεπορτάζ, όπως οι οικογένειες Αϊβάζη, Βέργου, Τόσκου, Τσαμίση, Μαυροβίτη και Καλουψή.

Προσκεκλημένοι στο στούντιο οι συγγραφείς Περδίκκας Παπακώστας και Ηλίας Παπαμόσχος και ο εκδότης εφημερίδας Παναγιώτης Μπαϊρακτάρης.


Τρίτη 26.6.12, στις 18:00

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΕΔΩ


Παραγωγή: Ελληνική
Σκηνοθέτης: Πάνος Κέκας
Σενάριο - Κείμενο: Παύλος Μεθενίτης
Ιδέα - Σχεδιασμός: Παναγιώτης Βενάρδος
Ρεπορτάζ: Ειρήνη Δαμιανάκη
Έρευνα: Ειρήνη Δαμιανάκη, Μάρω Αναστοπούλου, Παύλος Μεθενίτης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Μάτικας, Προκόπης Δάφνος
Σκηνογράφος: Άρης Γεωργακόπουλος, Ελένη Νανοπούλου
Μοντάζ: Εύα Μαθιού, Γιώργος Χρυσαφάκης
Ηχοληψία: Φραγκίσκος Σκεμπρής
Διεύθυνση Παραγωγής: Νίκη Κουτσίκου
Παραγωγή: P.K. Productions

Παρουσιαστής: Κώστας Αρβανίτης



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.