Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Καστοριά: Tεράστια ζημιά από μύγες σε φυτώριο με μηλιές στην Ποριά (φωτογραφίες)

Μεγάλη είναι η καταστροφή που υπέστη ένας κάτοικος της Ποριάς, όταν διαπίστωσε στο φυτώριο των 8 στρεμμάτων με μηλιές στην περιοχή της Ποριάς, σε όλα σχεδόν τα μήλα που βρίσκονται στο κρίσιμο στάδιο ανάπτυξής τους, καθώς και τα φύλλα των δένδρων, να έχουν πολλά και έντονα μαύρα στίγματα.

Οι πρώτες πληροφορίες από... έμπειρο γεωπόνο που έσπευσε επί τόπου προκειμένου να αξιολογήσει την ζημιά αναφέρουν ότι τα στίγματα αυτά προκλήθηκαν από τις πολυάριθμες μύγες που βρίσκονται στην περιοχή, οι οποίες αφού προηγουμένως έχουν επισκεφθεί τις τροφές στα κλουβιά των παρακείμενων εκτροφείων γουνοφόρων ζώων, στη συνέχεια αφοδεύουν πάνω στα μήλα του συγκεκριμένου φυτώριου, προκαλώντας αυτά τα μαύρα στίγματα, τα οποία δημιουργούν σχεδόν ολική καταστροφή της παραγωγής.

Ωστόσο, το σοβαρό αυτό θέμα είναι σε εξέλιξη, μέχρι να εξακριβωθούν τα πραγματικά αίτια, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν σε άλλες παρόμοιες καλλιέργειες στην περιοχή έχουν παρουσιαστεί ανάλογα κρούσματα.

sentra.com.gr
Περισσότερα στην εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ την Τετάρτη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.