Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Απίστευτο βίντεο της NASA από τη διέλευση της Αφροδίτης στον Ήλιο‏


Ξεκίνησε στις 11 Φλεβάρη 2010, το Solar Dynamics Observatory, ή SDO, είναι το πιο προηγμένο διαστημικό σκάφος ποτέ σχεδιαστεί για να μελετήσει τον ήλιο.

Κατά τη διάρκεια της πενταετούς αποστολής, θα...εξετάσει την ατμόσφαιρα του ήλιου, το μαγνητικό πεδίο και θα παρέχει επίσης καλύτερη κατανόηση του ρόλου που παίζει ο ήλιος στην ατμοσφαιρική χημεία και το κλίμα της Γης.
Το SDO παρέχει εικόνες με ανάλυση 8 φορές καλύτερη από την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας και επιστρέφει περισσότερο από ένα terabyte δεδομένων κάθε μέρα.

Στις 5 Ιουνίου 2012, το SDO συνέλλεξε εικόνες που από τη σπανιότατη διέλευση της Αφροδίτης και ευθυγράμηση με τη γη και τον ήλιο.
Αυτό το φαιν'ομενο συμβαίνει σε ζεύγη οκτώ χρόνια τα οποία επαναλαμβάνονται κάθε105 ή 121 χρόνια. Η τελευταία διέλευση ήταν το 2004 και η επόμενη δεν θα συμβεί το 2117!!!

Τα βίντεο και οι εικόνες που εμφανίζονται εδώ λαμβάνονται από διάφορα μήκη κύματος του υπεριώδους φως και ένα τμήμα του ορατού φάσματος.
Το κόκκινο χρώμα ήλιος είναι η υπεριώδης 304 angstrom, το χρυσαφένιο χρώμα είναι 171 Angstrom, η ματζέντα 1700 angstrom, και ο πορτοκαλί ήλιος φιλτράρεται το ορατό φως. Τα 304 και 171 μας δείχνουν την ατμόσφαιρα του ήλιου, η οποία δεν φαίνεται στο ορατό τμήμα του φάσματος.


Μπέτσκας


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.