Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

H ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ για την επίσκεψη του κ. Φούχτελ.

Σχετικά με την επίσκεψη του κ. Φούχτελ, Υφυπουργού εργασίας της Γερμανικής κυβέρνησης, στο νομό μας, η ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ σημειώνει:

Η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτελεί μέρος του σχεδιασμού της Γερμανίας, για την εξυπηρέτηση συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων της χώρας του. Ιδιαίτερες προσδοκίες φαίνεται να έχουν οι διάφορες πολυεθνικές από το πρόγραμμα επενδύσεων στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και υποδομών, στον τομέα του αγροτουρισμού, κτλ. Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, έχει οριστεί στα 50 δισ. ευρώ, μέχρι το 2015, και ήδη μεθοδεύεται η προώθηση της εκποίησης όλων των επιχειρήσεων και φορέων που ανήκουν στο Δημόσιο, παραχώρησης αεροδρομίων, λιμανιών, φιλέτων γης, ορεινών όγκων κ.ο.κ. Επίσης και η εξυγίανση της λίμνης της Καστοριάς, προφανώς αποτελεί πρόκληση για το μεγάλο κεφάλαιο. Ιδιαίτερα στον κλάδο της ενέργειας συγκαταλέγεται και το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, που δεν είναι τίποτα άλλο από την παράδοση φωτοβολταϊκών και ηλιοθερμικών πάρκων σε 200.000 στρέμματα «καθαρής» δημόσιας γης σε γερμανικές κύρια εταιρείες.

Η «ανάπτυξη», που υποτίθεται θα έρθει με τα κονδύλια της ΕΕ, δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Αυτού του είδους την ανάπτυξη, την ανάπτυξη των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, τις πολιτικές ενίσχυσης της κερδοφορίας και της συσσώρευσης κεφαλαίων, οι εργαζόμενοι τις βίωσαν πολύ καλά τις προηγούμενες δεκαετίες και δεν κέρδισαν τίποτα απολύτως.

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τις ευρωενωσιακές επιταγές του «Καλλικράτη» τις οποίες στήριξαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΟΣ και στο όνομα υποτίθεται της ανάπτυξης δίνει τα διαπιστευτήριά της στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Βρίσκεται στην ίδια πλευρά μαζί με όλους εκείνους που ξεδιάντροπα λανσάρουν το σύνθημα «όχι λιτότητα, χωρίς ανάπτυξη», νομιμοποιώντας την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης, αλλά και την ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα σε βάρος των εργαζομένων, στηρίζοντας το κεφάλαιο να ξεπεράσει την κρίση προς όφελος των δικών του συμφερόντων.
Η ΝΕ Καστοριάς του ΚΚΕ τονίζει ότι καμιά συνεργασία με την ΕΕ και τα όργανά της δεν μπορεί να οδηγήσει σε φιλολαϊκές λύσεις. Κάτι τέτοιο δε συμβαδίζει με τη φύση, το ρόλο και τη στρατηγική της ΕΕ. Ο μοναδικός δρόμος να διεκδικήσει κάποιος φιλολαϊκές λύσεις από την ΕΕ, είναι ο δρόμος της σύγκρουσης με τα συμφέροντα που η ΕΕ υπηρετεί, της σύγκρουσης με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πλουτοκρατία. Τα προβλήματα που μαυρίζουν καθημερινά τη ζωή μας θα είναι εδώ και μετά τις εκλογές. Τότε που θα συγκροτούν τις κεντροαριστερές ή κεντροδεξιές κυβερνήσεις του κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να μετρούν τα τραύματά τους, θα πασχίζουν να βρουν διέξοδο και στήριγμα για να προχωρήσουν μπροστά. Μοναδικό αντίπαλο δέος στην εξουσία του κεφαλαίου, αντίβαρο στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται, στήριγμα στους αγώνες για μια πραγματικά ανθρώπινη ζωή, αποτελεί το ΚΚΕ.
Η πρόκληση μας αφορά όλους.

Στις 18 Ιούνη, ΚΚΕ ενισχυμένο στη Βουλή και στο Λαό.
Καστοριά, 31/5/2012
ΝΕ Καστοριάς ΚΚΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.