Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Καστοριά: Ελληνογερμανικό συνέδριο - Αειφόρος Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Ελλάδα (φωτογραφίες - βίντεο)

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που αφορά την εταιρική σχέση Ελλάδας - Γερμανίας για τη δημιουργία Ελληνογερμανικού Δικτύου Δήμων Περιφερειών και Πολιτών, ο Δήμος Καστοριάς, υλοποίησε Συνέδριο στην Καστοριά από 21 έως 24 Ιουνίου με θέμα: «Αειφόρος Περιφερειακή Ανάπτυξη στην Ελλάδα» με τη στήριξη του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και το Ίδρυμα Friedrich Ebert...



Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Καστοριάς, κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, όπως και ο Υφυπουργός του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, κ. Hans-Joachim Fuchtel, Επίτροπος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, κα Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Δακής, ο Γενικός πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Wolfgang Hoelscher-Obermaier, ο κ. Lothar Riebsamen, μέλος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, κ. Δημήτριος Σαββόπουλος και η Διευθύντρια του Ιδρύματος Friedrich Ebert στην Αθήνα, κα Νικόλ Κατσιούλη.

Στο συνέδριο δόθηκε η ευκαιρία σε Έλληνες και Γερμανούς ειδικούς εισηγητές να προσεγγίσουν εξειδικευμένα θέματα που ενδιαφέρουν την ελληνική περιφέρεια στους τομείς της δημοτικής ανάπτυξης, της εξυγίανσης υδάτινων πόρων, της βιοκαλλιέργειας και του οικοτουρισμού, με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας με βάση την αντίστοιχη γερμανική εμπειρία. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας συντονιζόμενες από ειδικούς με σκοπό την εξαγωγή αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων για εμβάθυνση της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε αυτούς τους τομείς.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου λειτούργησε και έκθεση με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα με τη συμμετοχή ιδιωτών και συλλόγων της περιοχής μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






westtvnews.gr

westtvnews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.