Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η Κίνα θέλει να αυξήσει τις εισαγωγές «ελληνικών μοναδικών προϊόντων» (λάδι. κρασί, γούνες Καστοριάς)‏

Σημαντικές ευκαιρίες για το ελληνικό εμπόριο και τον τουρισμό «κρύβονται» στην αναπτυσσόμενη αγορά της αχανούς Κίνας, τόνισε ο Κινέζος πρέσβης Du Ziwen,

μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσαν ο Πολιτιστικός Ομιλος Ψυχικού (ΠΟΨ) και η πρεσβεία στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Κίνας.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Ομίλου Ψυχικού Βασιλική Βλουτόγλου με τον Κινέζο πρέσβη Du Ziwen
Σημαντικές ευκαιρίες για το ελληνικό εμπόριο και τον τουρισμό «κρύβονται» στην αναπτυσσόμενη αγορά της αχανούς Κίνας, τόνισε ο Κινέζος πρέσβης Du Ziwen, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσαν ο Πολιτιστικός Ομιλος Ψυχικού (ΠΟΨ) και η πρεσβεία στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας - Κίνας.
Ο κ. Ziwen σημείωσε πως οι διμερείς εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς, αφού το 1972 αντιστοιχούσαν σε 1,52 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, ενώ σήμερα αγγίζουν τα 4,35 δισ. δολάρια. Ο πρέσβης σημείωσε πως η χώρα του κάνει προσπάθειες για να αυξήσει τις εισαγωγές «ελληνικών μοναδικών προϊόντων». Το πρώτο τρίμηνο του 2012 οι εισαγωγές ελληνικών κρασιών έφτασαν τα 176.000 λίτρα, σημειώνοντας αύξηση 309% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ εισήχθησαν 585 τόνοι ελαιολάδου (79,9% αύξηση). Πρόσφατα ξεκίνησε και η εισαγωγή γούνας από την Καστοριά.

Οι δυνατότητες
Σύμφωνα με τον πρέσβη, υπάρχουν ακόμη τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές, αφού το εμπόριο Ελλάδας ? Κίνας αντιπροσωπεύει σήμερα μόλις το 0,1% του συνόλου των εμπορικών ανταλλαγών της Κίνας με το εξωτερικό. Αντίστοιχες προοπτικές υπάρχουν και στον τουρισμό, καθώς το 2011 μόνο το 0,025% των Κινέζων τουριστών που ταξίδεψαν στο εξωτερικό (συνολικά 80 εκατομμύρια) επέλεξε την Ελλάδα ως πρώτη στάση του ταξιδιού του στην Ευρώπη. «Η Κίνα είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστική αγορά και η Ελλάδα πρέπει να το εκμεταλλευτεί αυτό», σημείωσε ο κ. Ziwen, εξηγώντας πως την τελευταία 10ετία ο αριθμός των Κινέζων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό αυξήθηκε κατά 479%. «Οι Ελληνες και οι Κινέζοι είναι δύο λαοί που επηρέασαν το ιστορικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της ανθρωπότητας και με αυτή την έννοια είναι δύο αδελφοί λαοί», σημείωσε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΟΨ, Βασιλική Βλουτόγλου, προσφωνώντας τον πρέσβη στο κατάμεστο πολιτιστικό κέντρο.

Γ. ΦΩΣΚΟΛΟΣ/ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.