Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

55 μαθητές ζωγραφίζουν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μανιάκων (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες παρουσίασαν την τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Μανιακών, στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση που έλαβε χώρα στην είσοδο του πολιτιστικού κέντρου Μανιάκων...








Η παιδική ζωγραφική εκφράζει ένα ολόκληρο κόσμο

Πενήντα πέντε παιδιά αποτύπωσαν με τα μάτια της ψυχής τους, καθημερινές στιγμές με τοπία και εικόνες, αναδεικνύοντας με γλαφυρότητα και αυθορμητισμό, τη ζωγραφική ως πυρήνα έκφρασης καταθέτοντας παράλληλα και τα ερεθίσματα που λαμβάνουν.

« Παρουσιάσαμε μέσα από την παιδική έκθεση ζωγραφικής τις δημιουργίες των παιδιών του 1ου δημοτικού σχολείου Μανιάκων. Δουλέψαμε όλο το χρόνο με τα παιδιά, με τη στήριξη των συλλόγων των Ζουζουλιωτών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου για να έχουμε το αποτέλεσμα που εκθέτουμε σήμερα » δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ η ζωγράφος κ. Δωρόθεα Χαρίτωνος.


Τα παιδιά ξεκίνησαν την ενασχόληση τους με τη ζωγραφική από τον Οκτώβριο και την ολοκλήρωσαν στα μέσα Ιουνίου.

« Η παιδική ζωγραφική είναι τόσο αυθόρμητη, πλούσια σε σχήματα και χρώματα, τόσο γλαφυρή που εκφράζει ένα ολόκληρο κόσμο και δίνει στους μεγάλους μια γενική εικόνα των συναισθημάτων αλλά και των προβλημάτων των παιδιών. Αποτελεί συχνά το κλειδί ερμηνείας όσων αυτά αισθάνονται, γιατί μέσα από αυτές τις εικόνες, το παιδί εκφράζει τα συναισθήματα του απέναντι στο περιβάλλον », πρόσθεσε η καλλιτέχνης.

Βέβαια όπως εξήγησε η κ Χαρίτωνος, υπήρχαν κάποια παιδιά της πέμπτης και έκτης δημοτικού τα οποία έβλεπε ότι θα προχωρήσουν καλλιτεχνικά. Ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων ότι η παιδική ζωγραφική έχει να κάνει περισσότερο με την ψυχοσύνθεση του παιδιού δηλαδή με το πώς εκφράζεται με χρώματα και με σχέδια. «Θα του δώσεις το θέμα και το ερέθισμα και από κει και πέρα το κάθε παιδί το παίρνει και το ερμηνεύει όπως νομίζει το καθένα».

Τέλος, στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση παραβρέθηκαν και πολλοί γονείς, καμαρώνοντας από κοντά τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών τους.


Δώρα Κωτσοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.