Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Δισπηλιό: Πολυθεματική εκδήλωση με την συμμετοχή 30 Πολιτιστικών Συλλόγων !


Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δισπηλιού με την συν-διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, διοργανώνει τις Λιμναίες Πολιτιστικές Πτυχές Δισπηλιού οι οποίες θα λάβουν χώρα στον Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού στις 23 & 24 Ιουνίου 2012. Πρόκειται για...μια πολύ-θεματική εκδήλωση με έμφαση στην παράδοση και τον πολιτισμό της Χώρας μας. Με την συμμετοχή 30 Πολιτιστικών Συλλόγων σε ένα σεργιάνισμα στα στενά σοκάκια του Δισπηλιού κατευθυνόμενοι προς τον Νεολιθικό Λιμναίο Οικισμό όπου στις 20:30 ακριβώς θα είναι και η επίσημη έναρξη των Διήμερων εκδηλώσεων οι οποίες είναι ενταγμένες στα 100 Χρόνια από την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Με την παρουσίαση των Πολιτιστικών Συλλόγων και την συμμετοχή τους με τα χορευτικά τμήματα και με τις χορωδίες θα προβάλλουν τον πολιτισμό μας και την παράδοση μας. Την πρώτη μέρα θα παρουσιαστούν δρώμενα από διάφορες περιοχές τις Χώρας μας και θα παρουσιαστεί σεμινάριο με θέμα την Διατήρηση της παράδοσης και διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας με φορεσιές του 1821 και τα όπλα των Βαλκανίων να ζωντανεύουν μπροστά μας. Την επόμενη μέρα τα παιδιά έχοντας τον πρώτο λόγο μιας και είναι το μέλλον της Χώρας μας παρουσιάζουν παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα και παράλληλα θα γίνει παρουσίαση των τμημάτων μουσικής και ζωγραφικής του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δισπηλιού από τις 20:00 στον χώρο του Λιμναίου Οικισμού. Τέλος η αυλαία των διήμερων εκδηλώσεων κλείνει με ένα ελληνικό κινηματογραφικό μιούζικαλ και με θέατρο σκιών αφιερωμένο σε μικρούς και μεγάλους.

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα λειτουργεί έκθεση παραδοσιακών στολών και κοσμημάτων απ όλες τις περιοχές της Χώρας μας και έκεθση ζωγραφικής από τα παιδιά του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δισπηλιού.


Ο Πρόεδρος
Χαράλαμπος Στούμπος

Ο Γεν. Γραμματέας
Αλκιβιάδης Κεφαλάς


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.