Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η περιφέρεια Δ. Μακεδονίας ενέκρινε δαπάνη ύψους 110.000 ευρώ για τα έξοδα επίσκεψης/φιλοξενίας του Πατριάρχη σε Κοζάνη και Καστοριά


Ακούγεται εξωπραγματικό, όμως κάτι περισσότερο από το 1/3 της αξίας των χρημάτων που εγκρίθηκαν προσφάτως από το περιφερειακό συμβούλιο Δ. Μακεδονίας για τη...συντήρηση και αποκατάσταση του Επισκοπείου της Ιεράς Μητρόπολης Σερβίων και Κοζάνης (δηλ. 320.000 ευρώ) υπολογίζουν στην Περιφέρεια ότι θα τους κοστίσει η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σε Κοζάνη και Καστοριά., το διάστημα από 27 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου 2012 .Το kozan.gr αποκαλύπτει σήμερα τις σχετικές δαπάνες που εγκρίθηκαν σχετικώς και προκαλούν εντύπωση:

Δαπάνη 1η: Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο κόστος της φιλοξενίας (ενδεικτικά: κάλυψη δαπανών μετακίνησης, φιλοξενίας, παράθεση δείπνου σε Κοζάνη και Καστοριά, προσφορά αναμνηστικών δώρων, τηλεοπτική κάλυψη, μετακίνηση εκπροσώπων) ποσό έως 60.000 ευρώ. Η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΠΔΜ (ΚΑΕ 073.0845) των Μ.Μ.Ε.).

Δαπάνη 2η: 20.000€ για έξοδα φιλοξενίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης. (Αίτημα Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Σόκουτη)

Δαπάνη 3η: Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας με την με αριθμ. 121/12 ομόφωνη απόφασή του αποφάσισε την απόδοση τιμών στην Α. θ. Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, σύμφωνα με τον κανονισμό τιμητικών διακρίσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. και προκειμένου η Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας να ανταποκριθεί στους κανόνες εθιμοτυπίας αποφασίζει την έγκριση δαπάνης ποσού ύψους 30.000 ευρώ (Κ.Α.Ε. 073.0845).

Ασφαλώς η απόδοση τιμών σ’ ένα πρόσωπο που η υποδοχή του θεωρείται αντίστοιχη με Αρχηγού Κράτους απαιτεί τη δαπάνη ενός χρηματικού ποσού που θα ανταποκρίνεται πλήρως στους κανόνες εθιμοτυπίας που αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις, με την προυπόθεση όμως να μη ξεφεύγει από «γήινα» μεγέθη. Η «αστρονομική» εκτροπή των 110.000 ευρώ που αγγίζει την απόλυτη υπερβολή, είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει αντιδράσεις και ενστάσεις, με τις οποίες θα συμφωνούσε ακόμη και ο ίδιος ο Πατριάρχης, που ως γνωστόν φημίζεται για το λιτοδιαίτο βίο του.

Πηγή: kozan.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.