Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Καστοριά: Με άριστα το 10‏

Καστοριά: Με άριστα το 10‏

10 Στον συμπολίτη μας, Δημήτρη Καφανταρίδη, από την Οινόη Καστοριάς, που τα δυο τελευταία χρόνια αν και... ανάπηρος από τη μέση και κάτω, καθώς έπεσε από δέντρο, ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και με περίσσια δύναμη ψυχής, συνέχισε τη δουλειά που έκανε πάνω από 20 χρόνια, την ασχολία του με την γλυπτική. Δημιουργεί γλυπτά και αντικείμενα λαϊκής τέχνης. Επίσης, κατασκευάζει σκουλαρίκια, μπιζουτιέρες, πιατέλες και επιπλέον επισκευάζει και ποδήλατα. ΟΛΟΙ μπορούμε να βοηθήσουμε τον Δημήτρη αρκεί να προμηθευτούμε ένα κομμάτι από τα αξιόλογα έργα του.

10 Στην ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, η οποία επιτελεί ένα τεράστιο κοινωνικό έργο. Η τράπεζα αγάπης καθημερινώς παρέχει σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, 300 μερίδες φαγητού που, πολλές φορές είναι και παραπάνω, ενώ οι τράπεζες τροφίμων καθημερινώς ή εβδομαδιαίως, προσφέρουν περίπου 350 τσάντες τροφίμων και είδη ενδύσεως.

10 Στον οδοντιατρικό σύλλογο Καστοριάς που ιδρύει τις επόμενες ημέρες στο χώρο του πρώην κέντρου ενημέρωσης νέων στην πόλη της Καστοριάς, κοινωνικό οδοντιατρείο. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί πρωτιά αλληλεγγύης για μια μερίδα ανθρώπων που στις δύσκολες συγκυριακές συνθήκες, τείνουν χείρα βοήθειας σε μια ευαίσθητη ομάδα της κοινωνίας μας, οι οποίοι από εδώ και στο εξής αποκτούν μια «πόρτα» που μπορούν να «χτυπήσουν» για οδοντιατρικά θέματα.

10 Στο Επιμελητήριο Καστοριάς που στο πλαίσιο της δράσης του για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και του εμπορικού κόσμου του Νομού Καστοριάς προσέφερε σε 15 τυχερούς που προσκόμισαν αποδείξεις τουλάχιστον 50 ευρώ από καταστήματα ειδών διατροφής μαζί με σύνολο αποδείξεων τουλάχιστον 50 ευρώ από οποιοδήποτε εμπορικό κατάστημα του Νομού Καστοριάς, δωρο-επιταγές των 100 ευρώ.

10 Στο σύλλογο ΜΑΖΙ ΣΟΥ που έχει ανοίξει την αγκαλιά του στην κοινωνία της Καστοριάς, πραγματοποιώντας σημαντικές δράσεις. Μια από αυτές τις δράσεις ήταν και η ημερίδα, επιστημονικού χαρακτήρα με θέμα: «Καρκίνος του μαστού», που σκοπό είχε σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου ΜΑΖΙ ΣΟΥ, κ. Ειρήνη Γεωργοσοπούλου-Μισκία, την ενημέρωση του κοινού της πόλης μας για τη νόσο που προβληματίζει ένα μεγάλο κομμάτι του γυναικείου πληθυσμού.

10 Στη 15η Μ/Π Ταξιαρχία Πεζικού που σε συνεργασία με την Εταιρεία προστασίας ατόμων με αυτισμό Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς πραγματοποίησε μουσική εκδήλωση, όπου τα έσοδα διατέθηκαν για την παραπάνω εταιρία.«Στόχος της εκδήλωσης ήταν η δημιουργία δεσμών μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και της τοπικής κοινωνίας καθώς και η παρουσίαση του κοινωνικού προσώπου των ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε ο ταξίαρχος της 15ης ταξιαρχίας κ. Δημήτρης Ευαγγελίδης.

10 Στο Δήμο Ορεστίδος που ξεκίνησε πριν περίπου μια εβδομάδα, ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό εγχείρημα, δημιουργώντας γραφείο ευρέσεως εργασίας, που σκοπό έχει αφενός την καταγραφή όλων των ανέργων του δήμου και αφετέρου τη λειτουργία του ως συνδετικός κρίκος των εργοδοτών με τους ενδιαφερόμενους που αναζητούν εργασία, είτε αυτή είναι εποχιακή είτε μόνιμη.

4 Στο δήμο Καστοριάς, για την τραγική κατάσταση που επικρατεί σε πολλούς δρόμους του νέου διευρυμένου δήμου. Όπου και αν γυρίσει κανείς τα βλέμμα του θα δει παντού λακκούβες, που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν μετατραπεί σε αληθινούς… κρατήρες! Η φράση “βομβαρδισμένη πόλη”, θα μπορούσε να αποδώσει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την σημερινή εικόνα της βυζαντινής αρχόντισσας.

2 Σε όλες τις δημοτικές αρχές που πέρασαν από το δήμο Καστοριάς, διότι δεν κατάφεραν να βρουν ένα τρόπο να αποσυμφορήσουν το δημοτικό κοιμητήριο. Ένα θέμα κοινωνικό, πλην όμως ουσιαστικό για τους καστοριανούς πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν μέρος να κηδέψουν τους οικείους τους. Από την άλλη μεριά όμως, αποτελεί τόσο για τους ίδιους τους καστοριανούς, όσο και για τους επισκέπτες και ένα ευαίσθητο θέμα, καθώς στην είσοδο της βυζαντινής αρχόντισσας αντικρίζουν ένα κοιμητήριο ως μία «θλιβερή πραγματικότητα» να αγγίζει στην κυριολεξία τον κεντρικό δρόμο.

2 Στον ασυνείδητο ψαρά που πιάστηκε για παράνομη αλιεία στη λίμνη της Καστοριάς, η οποία παραμένει κλειστή από τις 30 Απριλίου έως τις 29 Ιουνίου, προκειμένου να προστατευθεί η αναπαραγωγή των ψαριών.

0 Σε όλους τους εθνοπατέρες που έφεραν τους Έλληνες πολίτες σε τέτοια εξαθλίωση που δεν μπορούν να προμηθευτούν από τα σουπερ μάρκετ ούτε τα αναγκαία υλικά αγαθά. Μάλιστα, οι καταναλωτές στην πόλη μας, που μαστίζεται από την ανεργία ψωνίζουν, με λίστα! Ρίχνουν στο καλάθι τα άκρως απαραίτητα. Αισθητή προκάλεσε και η εμφάνιση του τεφτεριού στα περιφερειακά μπακάλικα.

0 Σε όλους τους εθνοπατέρες που δεν βρίσκουν επιτέλους μια λύση, τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, που θα αντιμετωπίσει και θα διαχειριστεί σοβαρά και υπεύθυνα τα πολλά και δύσκολα οικονομικά προβλήματα της πατρίδας μας. Εάν δεν βρεθεί άμεση λύση, η δεινή κατάσταση της αγοράς και των νοικοκυριών, θα συνεχιστεί επ’ αόριστον και μάλιστα υπό ασφυκτικές συνθήκες φτώχειας.

0 Στoυς κυβερνώντες, καθώς με την κατακρεούργηση των μισθών και με τα μέτρα εξαθλίωσης που έχουν πάρει, άφησαν πολλούς συμπατριώτες μας δανειολήπτες απροστάτευτους, ενώ το ηφαίστειο των καθυστερούμενων δανείων και στην πόλη της Καστοριάς είναι έτοιμο να εκραγεί, με τους δανειολήπτες να βγάζουν κραυγή απελπισίας προς την Πολιτεία να πάρει κάποια μέτρα ανακούφισης των δανείων τα οποία βρίσκονται στο «κόκκινο».

0 Στους ιθύνοντες που κατάφεραν στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε να οδηγήσουν στην εξαθλίωση 200.000 εκπαιδευτικούς της Α/Βαθμιας και Β/Θμιας εκπαίδευσης, καθώς είναι οι χειρότερα αμειβόμενοι υπάλληλοι με πανεπιστημιακό επίπεδο. Πέρα όμως από αυτά, ένα νέο πλήγμα έρχεται να επιδεινώσει την ήδη επιβεβαρυμμένη κατάσταση στο δοκιμαζόμενο κλάδο, άλλα και σε όλους τους ασφαλισμένους, τόσο του δημοσίου, όσο και των ελεύθερων επαγγελματιών, που είναι η συγχώνευση των ταμείων στο γνωστό ΕΟΠΥΥ.


Από τη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.