Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Το «who is who» των μελών της κυβέρνησης (Βιογραφικά-φωτογραφίες)

Έπειτα από πολύωρη αναμονή και στοιχήματα που έδιναν και έπαιρναν για τη νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση και τα μέλη που θα τη στελεχώσουν, λίγο μετά τη μία τα ξημερώματα της Πέμπτης ανακοινώθηκε η σύνθεσή της, τα μέλη της οποίας θα ορκιστούν σήμερα στις δέκα το πρωί.

Για μερικά υπουργεία τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι και τελικά επελέχθησαν ήταν... αναμενόμενα , ενώ άλλα πρόσωπα που κατέλαβαν υπουργικό θώκο προκάλεσαν αίσθηση. Ποια είναι λοιπόν, τα μέλη της κυβέρνησης που θα μας οδηγήσουν στις εκλογές του Ιουνίου;

Πέρα από τον πρωθυπουργό, κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), το προφίλ του οποίου παρουσίασε το protothema.gr εδώ , η υπηρεσιακή κυβέρνηση αποτελείται από 16 υπουργούς, εκ των οποίων οι 14 είναι άντρες και οι δύο γυναίκες.





Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Παύλος Αποστολίδης

Γεννήθηκε το 1942 και είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής. Χαρακτηρίζεται ως ο «λόρδος» της ελληνικής διπλωματίας στην οποία εντάχθηκε σε ηλικία 23 ετών, ενώ σταδιακά πέρασε από πολλά κρίσιμα πόστα για την ελληνική εξωτερική πολιτική, όπως του συμβούλου της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα, του πρεσβευτή στην Κύπρο, αλλά και του μόνιμου αντιπροσώπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κορύφωση στην πολύχρονη καριέρα του ήρθε το 1999, όταν τέθηκε από τον τότε πρωθυπουργό, κ. Κώστα Σημίτη, επικεφαλής της ΕΥΠ, με ειδική αποστολή να αναδιοργανώσει την υπηρεσία μετά το φιάσκο της υπόθεσης Οτσαλάν.



Υπουργείο Εσωτερικών - Αντώνιος Μανιτάκης

Γεννήθηκε το 1944 και είναι ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μεγάλωσε και σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη. Είναι διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και εξελέγη, το 1982, καθηγητής στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Έκτοτε διδάσκει τα μαθήματα του Συνταγματικού Δικαίου και της Πολιτειολογίας. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Μονπελιέ, του Παρισιού VIII, της Ρώμης και έχει εργαστεί ως επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ. Έχει ακόμη ασκήσει καθήκοντα αναπληρωτή Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (1997-1999) και συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ. Είναι ιδρυτικό και δραστήριο μέλος της Ένωσης Πολιτών Θεσσαλονίκης για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.


ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.