Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Δωρεάν online μαθήματα από ΜΙΤ και Χάρβαρντ

Τα πρώτα μαθήματα θα αρχίσουν από φέτος το φθινόπωρο.

Δύο από τα πιο διάσημα αμερικανικά πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο, το Χάρβαρντ και το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), ανακοίνωσαν ότι αποφάσισαν να συνεργαστούν και να προσφέρουν online μαθήματα μέσω διαδικτύου, χωρίς χρηματικό αντίτιμο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ... τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα προχωρούν από κοινού στη δημιουργία της μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας edX και το καθένα θα προσφέρει 30 εκατομμύρια δολάρια.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν δωρεάν βιντεο-μαθήματα, θα συμμετέχουν σε online εργαστήρια και θα δίνουν διαδικτυακά τεστ, ενώ στο τέλος με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο, εάν το επιθυμούν, θα αποκτούν και το σχετικό έγγραφο αποδεικτικό φοίτησης.

Τα πρώτα μαθήματα θα αρχίσουν από φέτος το φθινόπωρο, ενώ η πρωτοβουλία είναι ανοιχτή για να συμμετάσχουν και άλλα πανεπιστήμια στο μέλλον.

Για να αποκτήσει βέβαια κάποιος ένα πραγματικό διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό πτυχίο από το ΜΙΤ ή το Χάρβαρντ, θα πρέπει να γίνει κανονικά δεκτός σε κάποιο από αυτά τα πανεπιστήμια και να παρακολουθήσει όλα τα μαθήματα. Ενδεικτικό του πόσο επιλεκτικά παραμένουν τα πανεπιστήμια αυτά στις αιτήσεις φοιτητών, φέτος το ΜΙΤ δέχτηκε μόνο το 8,9% των ενδιαφερομένων φοιτητών και Χάρβαρντ μόλις το 5,9%.

lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.