Όσοι χρησιμοποιείτε την αναζήτηση στα Αγγλικά, θα δείτε σε λίγες μέρες μεγάλα πεδία στο δεξί μέρος της οθόνης σας με... επιπρόσθετα στοιχεία για το αντικείμενο της αναζήτησής σας.
Τα πεδία αυτά προέρχονται από το νέο σύστημα της Google που το ονομάζει «Knowledge Graph» και θα έχουν δύο βασικές λειτουργίες.
Η μία θα είναι να βλέπετε πρόσθετες πληροφορίες για το αντικείμενο της αναζήτησής σας, όπως βιογραφικά στοιχεία στην περίπτωση που αναζητάτε κάποια διάσημη προσωπικότητα, ή πρόσθετες πληροφορίες για ένα βιβλίο ή ένα κτίριο.
Η δεύτερη θα είναι να σας παρέχει μία λίστα με σχετικά θέματα. Έτσι, αν παραδείγματος χάρην ψάχνετε την λέξη «Βασιλιάδες», (όταν αυτό θα εφαρμοστεί στα Ελληνικά), η Google θα σας δίνει την δυνατότητα να την ενημερώσετε ότι ψάχνετε για το τηλεοπτικό σίριαλ του Mega και όχι για την πρώην βασιλική οικογένεια της Ελλάδας, καθώς θα σας δίνει σχετικά αποτελέσματα.
Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά η Google ξεκινά αυτό για το οποίο σας είχαμε γράψει παλαιότερα. Την σημασιολογική αναζήτηση, αν και τα στελέχη της δεν χρησιμοποιούν αυτή τη λέξη. Η Google, σταματά να αντιλαμβάνεται απλά τους χαρακτήρες που πληκτρολογούμε στο πεδίο αναζήτησης και μέσω της τεχνολογίας της να αντιλαμβάνεται το νόημα αυτών που γράφουμε.
Πίσω από αυτή την «κατανόηση» έχει φροντίσει να δημιουργήσει μία τεράστια βάση δεδομένων από 500 εκατομμύρια πρόσωπα, μέρη και πράγματα. Σε αυτό βοήθησε βέβαια και η εξαγορά του Freebase.
Η βάση δεδομένων αυτή, διασυνδέει αυτά τα 500 εκατομμύρια στοιχεία με περισσότερες από 3,5 δισεκατομμύρια συνδέσεις. Έτσι λοιπόν θα μπορεί να μας παρουσιάζει στην οθόνη μας ένα σύνολο από πληροφορίες για ότι αναζητήσαμε.
digitallife.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.