Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Αύριο η αφή της Ολυμπιακής φλόγας - Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου τελευταία δρομέας στο Παναθηναϊκό - Δεν θα περάσει η λαμπαδηδρομία από Καστοριά

Όλοι στις θέσεις τους ήταν σήμερα (09/05) στην τελική πρόβα που έγινε στην Αρχαία Ολυμπία για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Η τελική πρόβα, που έγινε παρουσία και εκατοντάδων ανθρώπων που μπόρεσαν να παρακολουθήσουν ελεύθερα την Αφή της Φλόγας απευθείας από τις ακτίνες του ηλίου με τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου και με το... σχετικό τελετουργικό με Πρωθιέρεια την Ινώ Μενεγάκη σε χορογραφία της Αρτέμιδος Ιγνατίου.

Και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια δυναμική χορογραφία της κας Ιγνατίου που θα καθηλώσει αύριο όσους την παρακολουθήσουν. Η ξάστερη δυνατή απαγγελία της επίκλησης από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη προς το θεό του ήλιου Απόλλωνα, από τον οποίο ζητά τη βοήθεια, ώστε να ανάψει η δάδα, προσφέρει στιγμές συγκίνησης και μαγεύει μέσα στον ιστορικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Τα δοκιμαστικά ολοκληρώθηκαν με την παράδοση της Φλόγας από την Πρωθιέρεια στον πρώτο λαμπαδηδρόμο, Σπύρο Γιαννιώτη, στον οποίο εν συνεχεία έπεσαν πάνω του δεκάδες φωτογράφοι και δημοσιογράφοι για να τον αποθανατίσουν και να φωτογραφηθούν μαζί του.

Το «παρών» στη σημερινή πρόβα έδωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με τον πρόεδρο της επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Σπύρο Ζαννιά. Αύριο θα είναι οι επίσημοι οικοδεσπότες της εκδήλωσης, στην οποία θα παραβρεθούν επίσης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δρ. Ζακ Ρογκ, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012», λόρδος Σεμπάστιαν Κόε, ο Βρετανός υφυπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων Χιου Ρόμπερτσον και ο Ντέιβιντ Λάντσμαν, Πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας.

Επίσης στην Αρχαία Ολυμπία θα βρίσκονται μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Έλληνες και Βρετανοί αξιωματούχοι, μέλη της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών.

Η επίσημη τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει την Πέμπτη (10/05, 11:30), σε απευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση.

Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου θα είναι η τελευταία δρομέας που θα μπεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 17/5 στην Τελετή Παράδοσης στην Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή.




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ
«ΛΟΝΔΙΝΟ 2012»

1η ΗΜΕΡΑ
10/5/2012 ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ
ΠΥΡΓΟΣ ΤΕΛΕΤΗ
ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΑΡΧ.ΗΛΙΔΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΛΕΧΑΙΝΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΕΛΕΤΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΩΣ ΓΙΑ ΚΡΗΤΗ


2η ΗΜΕΡΑ
11/5/2012 ΚΙΣΣΑΜΟΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΧΑΝΙΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΡΕΘΥΜΝΟ ΤΕΛΕΤΗ
ΚΝΩΣΣΟΣ 5 ΛΕΠΤΑ ΣΤΑΣΗ
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΕΛΕΤΗ
ΜΑΛΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΤΕΛΕΤΗ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΜΕΓΙΣΤΗ (ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ)
ΜΕΓΙΣΤΗ (ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ) ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΑΘΗΝΑ


3η ΗΜΕΡΑ
12/5/2012 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΠΑΤΡΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΒΟΝΙΤΣΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΠΡΕΒΕΖΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΠΑΡΓΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΤΕΛΕΤΗ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ




4η ΗΜΕΡΑ
13/5/2012 ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΚΟΖΑΝΗ ΤΕΛΕΤΗ
ΒΕΡΟΙΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ
ΚΑΒΑΛΑ ΤΕΛΕΤΗ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ




5η ΗΜΕΡΑ
14/5/2012 ΚΑΒΑΛΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΕΛΕΤΗ
ΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΚΗΠΩΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΦΕΡΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΤΕΛΕΤΗ
ΞΑΝΘΗ ΤΕΛΕΤΗ
ΔΡΑΜΑ ΤΕΛΕΤΗ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ

6η ΗΜΕΡΑ
15/5/2012 ΔΡΑΜΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΣΕΡΡΕΣ ΤΕΛΕΤΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΕΛΕΤΗ
ΛΑΡΙΣΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΒΟΛΟΣ ΤΕΛΕΤΗ
ΛΑΜΙΑ ΤΕΛΕΤΗ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


7η ΗΜΕΡΑ
16/5/2012 ΛΑΜΙΑ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΧΑΛΚΙΔΑ ΤΕΛΕΤΗ
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΕΛΕΤΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΕΛΕΤΗ
ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΕΛΕΤΗ - ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ


8η ΗΜΕΡΑ
17/5/2012 ΑΚΡΟΠΟΛΗ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΕΛΕΤΗ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
ΖΑΠΠΕΙΟ ΤΕΛΕΤΗ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΛΕΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.