Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Ηρακλής Καλλισθένης: Το παιχνίδι πρέπει να παίζεται τίμια και όχι με ανήθικα μέσα! (καταγγελίες-Δελτίο τύπου)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Σ.Γ.Κ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 37η Δ.Ε.Γ.K.
6/5/2012 (Δελτίο τύπου)


«Ο αγώνας μας δικαιώθηκε και φέτος.
Eίμαστε περήφανοι που καταφέραμε να διοργανώσουμε μια έκθεση πολύ καλή και εφάμιλλη των αντίστοιχων διοργανώσεων του εξωτερικού. Για μας ζητούμενο είναι η ποιότητα και έχουμε σαφή βελτίωση σε όλους τους τομείς. Η ποιότητα των εμπορευμάτων άλλαξε την... μορφή της Έκθεσης. Τις δύο πρώτες μέρες 4 & 5 Μαΐου , που η Έκθεση έχει ανοίξει τις πύλες της, έχουμε περίπου 700 εμπορικούς επισκέπτες, έχουν δοθεί παραγγελίες και προκαταβολές. Από ξένους εκθέτες έχουμε συμμετοχές στα βοηθητικά υλικά και στα μηχανήματα. Υπήρξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκθετών, αλλά ο χώρος είναι πεπερασμένος».
Δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» κ. Ηρακλής Καλλισθένης




Ερωτήσεις Δημοσιογράφων

Βλέπουμε ότι οι γουναράδες που συμμετέχουν στην Έκθεση ότι έχουν αξιόλογα εμπορεύματα και πολλά, αυτά είναι από τις νέες δημοπρασίες, από τις νέες τιμές;

«Αυτά τα εμπορεύματα, που υπάρχουν εδώ είναι των δημοπρασιών της Κοπεγχάγης, του Καναδά, από τον περασμένο Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2012, δηλαδή τα εμπορεύματα που υπάρχουν μέσα εδώ είναι τα ακριβότερα όλων των εποχών. Ποτέ δεν πουλήθηκαν τόσο ακριβά εμπορεύματα στις δημοπρασίες».

Τους αγοραστές τι τους τραβάει περισσότερο στην Καστοριά;
«Η Καστοριά συνδυάζει πολλά πράγματα, πολιτισμό και παράδοση, τέχνη και τεχνική είναι το πρώτο παραγωγικό κέντρο γούνας, στον Ελλαδικό χώρο και αυτό λέει πολλά. Να σας ενημερώσω όμως ότι φέτος σημειώθηκε το εξής παράδοξο. Πληροφορηθήκαμε από τους υπαλλήλους της μεταφορικής - ταξιδιωτικής εταιρείας με την οποία συνεργαζόμαστε ότι κάποιοι πήγαν και πήραν δικούς μας πελάτες από το Αεροδρόμιο στην Θεσσαλονίκη αντί να έρθουν εδώ. Νομίζω ότι αυτό δεν είναι ηθικό και αντίκειται στους κανονισμούς του υγιούς ανταγωνισμού. Κάθε ένας κάνει βέβαια την δουλεία του, αλλά τους 20 πελάτες που μας πήραν από την Θεσσαλονίκη και οι οποίοι ήρθαν με δικά μας έξοδα, δεν είναι μια πράξη που τους τιμά. Μας λυπεί πολύ και εκτιμούμε πως δεν ωφελεί και την περιοχή».

Η Εταιρεία όμως κ. Καλλισθένη, έχει ευθύνη και ίσως μεγάλη. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να σταθεί η δικαιολογία ότι κάποιοι πήγαν και πήραν τους εμπορικούς επισκέπτες από εσάς, ενώ εσείς πληρώσατε για να έρθουν. Και η εταιρεία επέτρεψε να τους πάρουν από την Θεσσαλονίκη.
«Nα σας πω ότι την πρώτη χρονιά που φέραμε πάνω από 500 εμπόρους, είχαμε στείλει 1 άτομο στην Μόσχα και 3 στην Θεσσαλονίκη για να προστατέψουν τους εμπόρους από κάτι τέτοιο, είχαμε όμως και πάλι παρατράγουδα, «χίμηξαν» και πήραν ορισμένους. Οι πελάτισσες όπως πληροφορηθήκαμε δεν πήγαν καθόλου προς τα λεωφορεία. Όλα κανονίστηκαν τηλεφωνικά».

Θα ζητήσετε από την εταιρεία αποζημίωση;

«Το θέμα αυτό να είστε σίγουροι ότι το ερευνούμε, με την συνεργασία όλων όσοι εμπλέκονται. Από εκεί και πέρα όταν θα έχουμε ονόματα και περισσότερα στοιχεία θα σας ενημερώσουμε και εσάς αλλά και τον κόσμο. Το θέμα δεν θα μείνει «κάτω από το χαλί», να είστε σίγουροι γι΄αυτό. Όταν θα είμαστε καθόλα έτοιμοι, θα μιλήσουμε με στοιχεία και αποδείξεις. Έχουμε ζητήσει από την εταιρεία να μας δώσει όλα τα στοιχεία. Οι πληροφορίες μας λένε ότι και από εδώ μέσα, μας έχουν πάρει πελάτες. Έχουν καταγραφεί όμως όλα αυτά. Ερευνούμε το θέμα σε βάθος».

Αν αποδειχθεί ότι ευθύνη έχει και η εταιρεία τι θα κάνετε;
«Όταν η πελάτισσα με τον μεσάζοντα έχει κανονίσει να συναντηθεί στην Θεσσαλονίκη, η εταιρεία θα έπρεπε να έχει 50 άτομα για να μην ξεφύγει κανείς, αυτό δεν γίνεται όμως, δεν είναι εφικτό».

Από το GALA είστε ευχαριστημένοι;
«Το GALA ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουμε διοργανώσει ως σήμερα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και από τα εμπορεύματα και από την παρουσίαση γενικότερα. Τα κομμάτια είναι σύμφωνα με τις νέες τάσεις της μόδας και με νέα σχεδιαστική άποψη, είχαν ποιότητα και σύγχρονο design. Ορισμένα κομμάτια κοστίζουν 20.000 €, με 30.000 €. Παρουσιάστηκαν 15 εταιρείες, η NAFA ο χορηγός μας, έδωσε 8 κομμάτια, ενώ την έναρξη στο Show έκανε η ομάδα φοιτητών μόδας του Central Ostobothnia University of Applied Sciences της Φινλανδίας (CENTRIA). Συνολικά παρουσιάστηκαν 120 δημιουργίες σε 45 λεπτά και δεν θέλαμε να ξεπεράσουμε τον χρόνο αυτό».

Γιατί δεν παρουσιάστηκαν κομμάτια από άλλες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Έκθεση; Δεν ήθελαν;
«Ήταν προαιρετική η συμμετοχή, ευχαριστούμε εκείνους που πήραν μέρος και τους συγχαίρουμε για την δουλειά που παρουσίασαν. Υπήρξε ενδιαφέρον και από άλλες επιχειρήσεις, αλλά δεν θέλαμε να ξεπεράσουμε τον προβλεπόμενο χρόνο. Αν όμως είχαμε πιο νωρίς τις συμμετοχές ίσως να το ρυθμίζαμε διαφορετικά. Τις δυο προηγούμενες χρονιές δεν είχαμε επιδείξεις, αυτό μας στεναχώρησε, σήμερα είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα αυτό. Από τον μικρότερο ως τον μεγαλύτερο εκθέτη υπάρχει αναβάθμιση προϊόντων, αυτό μας ικανοποιεί πλήρως».

Αναφορικά με τον διαγωνισμό σχεδίου πως ακριβώς έχει η διαδικασία;
«Συμμετέχουν 9 επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν δώσει από 1 κομμάτι, και η επιλογή του καλύτερου γίνεται από τους ίδιους τους εμπορικούς επισκέπτες και επισκέπτες της έκθεσης, όχι από κανέναν άλλον. Το κάναμε αυτό για να είναι αδιάβλητη η διαδικασία. Την Δευτέρα ολοκληρώνεται η διαδικασία αυτή».

Τι περιμένετε για την 38η Διοργάνωση;
«Οι προσπάθειά μας για την 38η Έκθεση ξεκινά αμέσως με το τέλος της τωρινής. Στόχος είναι μια αξιόλογη διοργάνωση και η ολοκλήρωση φυσικά του νέου Εκθεσιακού χώρου, ο οποίος βρίσκεται 1χλμ μετά το ΒΙΠΑ Καστοριάς, συνολικού εμβαδού 13,500 m2. Επιδιώκουμε να έχουμε και ξένες συνεργασίες με σημαντικές αγορές γούνας του εξωτερικού. Αναφορικά με την χρηματοδότηση έχουμε εξασφαλίσει τις δυνατότητες και θα το ολοκληρώσουμε. Σας ευχαριστώ και συνολικά για τα αποτελέσματα θα μιλήσουμε μεθαύριο».

Σας ευχαριστούμε και εμείς.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.