Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η αποτίμηση Fur Excellence in Athens 2012, International Fur Fair


Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η Fur Excellence in Athens 2012, International Fur Fair. Ιδιαίτερα θετικά είναι τα μηνύματα της Έκθεσης για τη διεθνή γουνοποιία σε μια στιγμή κρίσιμη για τον κλάδο λόγω των πολύ υψηλών τιμών των πρώτων υλών. H Fur Excellence in Athens 2012, International Fur Fair, συνέχισε την... καλή πορεία των προηγούμενων Διεθνών Εκθέσεων Γούνας, καταδεικνύοντας τη δυναμική του κλάδου και ιδιαίτερα της συγκεκριμένης διεθνούς Έκθεσης.



Η φετεινή έκθεση της Αθήνας όπως αποδεικνύεται και από την επισκεψιμότητα όσο και από τα αποτελέσματα, συνέβαλε στο να δημιουργηθεί ένα κλίμα αισιοδοξίας για την περαιτέρω πορεία του Κλάδου. Χαρακτηριστικό ειναι το γεγονός ότι ο τζίρος των επιχειρήσεων αλλά και οι πωλήσεις-παραγγελίες που κλείσθηκαν ειναι αυξημένες, κατά 30% σε σχέση με την περσινή έκθεση, γεγονός που καταδεικνύει τις προοπτικές της εν λόγω Έκθεσης. Εξαιρετικά υψηλός ήταν ο αριθμός των πράξεων που πραγματοποιήθηκαν την τρίτη και τέταρτη και τελευταία μέρα της Fur Excellence in Athens 2012.

Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 1700, αυξημένοι κατά 50% σε σχέση με τους αντίστοιχους της Έκθεσης του 2011, με τη μερίδα του λέοντος να προέρχεται από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Οι τελευταίοι μαζί με τους Κορεάτες, και Κινέζους επισκέπτες ήταν οι κυριώτεροι αγοραστές των γουνοποιητικών προιόντων.
Στην Έκθεση συμμετείχαν 53 Ελληνικές επιχειρήσεις, και 10 Επιχειρήσεις από άλλες χώρες με προιόντα που κέρδισαν τις εντυπώσεις όπως φάνηκε και από την επισκεψιμότητα των περιπτέρων των εκθετών.


Την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα της Έκθεσης εξέφρασαν και οι εκθέτες που συμμετείχαν, κάνοντας αναφορά για μια πολύ καλή διοργανώση αλλά και εμπορικό γεγονός μέσα σε μια δύσκολη χρονιά λόγω της αύξησης των τιμών της πρώτης ύλης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Γουνοποιών, κ. Δ. Τσιουχαδάρης σε δηλώσεις του, αντίστοιχα εξέφρασε “την ικανοποίηση του για την επιτυχία της Έκθεσης, που δικαιώνει τις προσπάθειες του ΔΣ, των συνεργατών και της διοργανώτριας εταιρείας ΡΟΤΤΑ για τη διεξαγωγή μιας Διεθνούς Έκθεσης ευθέως ανταγωνιστικής με τις αντίστοιχες του εξωτερικού.
Η Ελλάδα αποκτά μια Διεθνή Έκθεση αντάξια του κλάδου και των προοπτικών του. Μια Διεθνή Έκθεση που αναδεικνύει τα δημιουργήματα των Ελλήνων Γουνοποιών αλλά και τη θέση της Ελλάδος στο εμπόριο της Γουνοποιίας. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών με τη στήριξη των επιχειρήσεων, των φορέων (ΟΠΕ, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονιάς, Δήμος Καστοριάς) και των Διεθνών Δημοπρατηρίων θα συνεχίσει ώστε η Fur Excellence in Athens, International Fur Fair, να δικαιώσει τις προσδοκίες όσων πίστεψαν και επένδυσαν στην προσπάθεια αυτή.
Σημαντικές είναι οι αλλαγές για την επόμενη Έκθεση η οποία θα διεξαχθεί στο πλέον σύγχρονο Εκθεσιακό Κέντρο της χώρας, Metropolitan EXPO, δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Αθηνών. Το γεγονός αυτό αλλά και ιδιαίτερα το ότι ήδη έχουμε επιβεβαιωμένες συμμετοχές για την επόμενη Έκθεση του 2013, μιλούν από μόνα τους για την επιτυχία της Έκθεσης.”

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών σταθερός στην πολιτική της συνεργασίας των δυο Συνδέσμων αλλά και της έμπρακτής προώθησης της Ελληνικής Γουνοποιίας μοίρασε προωθητικό υλικό για την Έκθεση Γούνας της Καστοριάς.

Η Fur Excellence in Athens 2012, International Fur Fair, ενώνει και αναδεικνύει την Ελληνική Γουνοποιία και τα δημιουργήματα του Τόπου μας στο σύνολο του χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΓ, κ. Δ. Τσιουχαδάρης


Βίντεο του γκαλά από τη ΣΕΝΤΡΑ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.