Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

«Δρακόντεια» μέτρα ασφαλείας για τους λίγους που διαμαρτυρήθηκαν κατά της γούνας! (3 βίντεο)


Περισσότεροι ήταν οι αστυνομικοί

Τα μέτρα τους είχαν πάρει φέτος οι διοργανωτές της 2ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας, που πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου, στο εκθεσιακό κέντρο EXPO ATHENS στην Ανθούσα Αττικής.

Ήταν εμφανές τόσο κατά τη διαμαρτυρία της περασμένης Τετάρτης όσο και χθες, ότι ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών είχε... ζητήσει τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., ώστε οι διαδηλωτές, να κρατηθούν σε απόσταση «ασφαλείας», για ν’ αποφευχθούν επεισόδια, όπως τα περσινά εις βάρος επισκεπτών και εκθετών με μπογιές, προπηλακισμούς, και συνθήματα.

Το περσινό πάθημα ήταν εξόφθαλμα εμφανές, ότι τους έγινε μάθημα, γι’ αυτό και εξόρισαν τους διαμαρτυρόμενους σε μιαν ακρούλα, για να μη χαλάνε τη μόστρα στη χλιδάτη πελατεία τους!

Φέτος ο περίβολος τους εκθεσιακού κέντρου, όπως διαπιστώσαμε, ήταν εξ ολοκλήρου περιφραγμένος με συρμάτινο πλέγμα και μια διμοιρία των Μ.Α.Τ. μαζί με κάμποσους ακόμα αστυνομικούς ήταν εκεί, για να υποδεχτεί τα περίπου 70 άτομα, που το χθες στη 12:00 δεν πήγαν για καφέ, αλλά διαδήλωσαν για το αιματοβαμμένο εμπόριο της φρίκης.

Στις 13:00 κατέφθασε έξω από το εκθεσιακό κέντρο και η ομάδα των μελών της «Αντισπισιστικής Δράσης» και της «Δράσης Ενάντια στη Γούνα».

Οι άνδρες των Μ.Α.Τ. με το που είδαν τους αντισπισιστές*, να προσεγγίζουν τον περίβολο ντυμένοι στα μαύρα, οι περισσότεροι φορώντας κουκούλες και γυαλιά, κρατώντας τις πρασινόμαυρες σημαίες, τα πλακάτ και τα πανό τους, πήραν εντολή να τους περικυκλώσουν και να τους κρατήσουν σε μεγαλύτερη απόσταση «ασφαλείας» καθώς τους χαρακτήρισαν «εριστικούς».


Έγιναν και διαπραγματεύσεις!

Η ΕΛ.ΑΣ. μετά από διαπραγματεύσεις επέτρεψε η απόσταση των μελών της «Αντισπισιστικής Δράσης», της «Δράσης Ενάντια στη Γούνα» και των υπολοίπων διαδηλωτών, να μειωθεί μόνο κατά μερικά μέτρα!

Αρχικά ζήτησαν από εκείνους, που ήταν πιο κοντά στην είσοδο, αν θέλουν, να μετακινηθούν και να πάνε μακρύτερα (!) για να είναι μαζί με τους αντισπισιστές. Επειδή στόχος των διαδηλωτών ήταν να συμβεί το αντίθετο, η Αστυνομία τελικά «υποχώρησε» και επέτρεψε να μειωθεί λίγο η μεγάλη απόσταση, που χώριζε τις δύο ομάδες.

Η Αστυνομία, αν και η διαμαρτυρία κράτησε περίπου τρεις ώρες, δεν επέτρεψε επί της ουσίας στους διαδηλωτές, να σταθούν πλάι – πλάι ούτε καν έξω από την είσοδο του χώρου στάθμευσης του εκθεσιακού χώρου, που απέχει σχεδόν 300 μέτρα από το εκθεσιακό κέντρο.

Σε αυτή την ειρηνική διαμαρτυρία παραβρέθηκαν και μέλη της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Ζωοφιλικών Σωματείων καθώς επίσης και εκπρόσωποι του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και πλακάτ, που έδειχναν τη φρίκη και τα μαρτύρια, τα οποία υφίστανται τα ζώα, για να φορέσουν οι άνθρωποι τη γούνα τους, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και φυλλάδια στους περαστικούς φορώντας μαύρα ρούχα και κόκκινα μαντίλια.


Για άλλη μια φορά εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε, ότι πολλοί είναι οι επαναστάτες και οι φιλόζωοι του καναπέ, οι οποίοι βγάζουν «πύρινους» λόγους – κυρίως μέσω διαδικτύου – πατούν πολλά Like στο facebook, αλλά τελικά ελάχιστοι συμμετέχουν στις πραγματικές – κανονικές διαμαρτυρίες.












zoosos.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.