Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κινηματογραφική Λέσχη Καστοριάς: "Sacco & Vanzetti"‏‏"‏ του του Giuliano Montaldo (βίντεο με τη Joan Baez)‏‏


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 21:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καστοριάς (Μητροπόλεως 60) η Κινηματογραφική Λέσχη Καστοριάς θα προβάλει την ταινία του Giuliano Montaldo "Sacco & Vanzetti" (1971)

Η αληθινή ιστορία δύο αναρχικών, ιταλικής καταγωγής, οι οποίοι...βρέθηκαν γύρω στα 1920 στις Η.Π.Α. κατηγορούμενοι για ληστεία μετά
φόνου που ποτέ δεν διέπρεξαν, καταδικάστηκαν μετά από μία δίκη παρωδία και τελικά τιμωρήθηκαν σε θάνατο, αναγόμενοι έκτοτε σε ηρωικά σύμβολα του εργατικού κινήματος.

Μια ταινία για τις πρωτοπόρες σε πολλά ζητήματα Η.Π.Α τις όποιες αγνοούμε, καθώς από την εποχή του McCarthy και έπειτα έχει δαιμονοποιηθεί κάθε κίνημα σοσιαλιστικό και εργατικό και έχει θαφτεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Κινήματα τα οποία πνίγηκαν στο αίμα από τον στρατό και την αστυνομία έπειτα από τις διαταγές των αχυράνθρωπων πολιτικών που υπάκουαν στους μεγιστάνες τραπεζίτες.


Ακούστε το αριστουργηματικό τραγούδι της ταινίας ¨"Here's To You" του Ennio Morricone με τη Joan Baez καθώς και τη "Μπαλάντα των Sacco & Vanzetti



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.