Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ιδρύθηκε ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Καστοριάς (αναλυτικό ρεπορτάζ)‏


Το δικό του Σύλλογο Συνταξιούχων πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων απέκτησε πλέον και ο νομός Καστοριάς. Η ακριτική μας πόλη, ήταν η μόνη περιοχή της Ελλάδας που δε διέθετε ανάλογο σύνδεσμο. Αξίζει να αναφερθεί ότι...στις εκλογικές διαδικασίες του συλλόγου που έλαβαν χώρα στο αμφιθέατρο της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ. κ. Σπυρίδων Αντωνόπουλος, ο οποίος βοήθησε σημαντικά καταθέτοντας το πρώτο λιθαράκι, στην ίδρυση του συλλόγου.
Πλέον, όλοι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου του νομού μας, μπορούν να γίνουν μέλη του, συνεισφέροντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο στην επίτευξη των στόχων, για τους οποίους δημιουργήθηκε.

Σημαντικές δράσεις
Σους σκοπούς της δημιουργίας του νεοσύστατου συλλόγου αλλά και στους προσεχείς στόχους του αναφέρθηκε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο νεοεκλεγείς πρόεδρος κ. Φώτης Αντωνίου, οι οποίοι σύμφωνα με τα λεγόμενα του είναι η βελτίωση των οικονομικών, ασφαλιστικών και υγειονομικής περίθαλψης συνθηκών των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων, η ηθική εξύψωση των μελών, η καλλιέργεια πνεύματος συναδέλφωσης και αλληλεγγύης μεταξύ μας καθώς και η λήψη κάθε μέτρου που θα αποσκοπεί στην αναγνώριση και την προστασία των δικαιωμάτων μας. Η συμβολή μας, όσο μπορούμε, στην καλλιέργεια, τη διατήρηση και διάδοση της παράδοσης, των ηθών και εθίμων του Νομού Καστοριάς με τη συμμετοχή των μελών του συλλόγου μας σε κάθε εκδήλωση που θα προάγει το Νομό Καστοριάς. Η διοργάνωση και πραγματοποίηση εκδρομών στο εσωτερικό και το εξωτερικό και τέλος η παροχή βοήθειας σε αναξιοπαθούντα μέλη ή στις οικογένειές τους. Ο κ. Αντωνίου δεν παρέλειψε να διευκρινίσει ότι ο Σύλλογος θα είναι μακριά από κομματικές διασυνδέσεις και επιρροές. Υπάγεται στην πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Υπαλλήλων του Δημοσίου και συνεργάζεται απόλυτα με αυτή για τα συμφέροντα των συνταξιούχων.

Με τους περιορισμένους πόρους θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τους σκοπούς του συλλόγου μας
Όσον αφορά τώρα στην υλοποίηση των στόχων του συλλόγου όπως είπε ο πρόεδρος,
«Ως νέο Δ.Σ. έχουμε κατά νου να ζητήσουμε από τα μέλη μας τη συγκρότηση ομάδων εργασίας για κάθε επιδίωξή μας π.χ. μια ομάδα θα ασχολείται συστηματικά με τα θέματα υγειονομικής περίθαλψης των συνταξιούχων του δημοσίου, άλλη ομάδα με θέματα τοπικής ιστορίας, ηθών και εθίμων Νομού Καστοριάς κλπ», Βέβαια όπως διευκρίνισε εάν καταφέρουμε και συγκροτήσουμε, πάντα σε εθελοντική βάση, αυτές τις ομάδες εργασίας, τότε θα καταφέρουμε σα σύλλογος, να δημιουργήσουμε αρκετά πράγματα όπως να διοργανώσουμε μορφωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, να ιδρύσουμε και να λειτουργήσουμε μια δανειστική βιβλιοθήκη, να συμμετάσχουμε σε κάθε είδους εκδήλωση (πλην κομματικών) του τόπου μας, να διοργανώσουμε εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας κλπ. και να τιμήσουμε κάθε δεξιοτεχνία των μελών μας και κάθε προσφορά τους στον τόπο μας, αλλά και στη χώρα μας.

Σχετικά τώρα με τους πόρους του συλλόγου, όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος, στο άρθρο 4 του καταστατικού του συλλόγου καταγράφονται λεπτομερέστατα τόσο οι τακτικοί (επιχορήγηση από την Π.Ο.Π.Σ., η ετήσια εισφορά των μελών κλπ) όσο και οι έκτακτοι (νόμιμες επιχορηγήσεις, δωρεές, έκτακτες εισφορές μελών κλπ). « Μ’ αυτά λοιπόν τα μέσα και με τους περιορισμένους πόρους θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τους σκοπούς του συλλόγου μας», κατέληξε ο κ Αντωνίου, ευχόμενος παράλληλα, στους συμπολίτες μας καλή χρονιά, γεμάτη υγεία και χαρά.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεοδώρα Ζήση-Κωτσοπούλου
από την εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"


Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.