Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Καστοριά: Παράπονα για τη θέρμανση σε στρατόπεδο


Αποδέκτης παραπόνων έγινε αυτές τις μέρες η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, σχετικά με τις συνθήκες θέρμανσης στο Στρατόπεδο 585 Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος ανέφερε ότι...σύμφωνα με διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού όλα τα στρατόπεδα θερμαίνονται κατά την χειμερινή περίοδο 7,5 ώρες το 24ωρο και αυτό σημαίνει ότι το στρατόπεδο του Άργους Ορεστικού με θερμοκρασίες -10 και -15 βαθμούς κελσίου, θερμαίνεται τις ίδιες ώρες με στρατόπεδα στην Πελοπόννησο ή την Κρήτη. Επικοινώνησε με τον Ταξίαρχο και εκείνος του είπε ότι έχει δώσει εντολή να παραταθεί ο χρόνος λειτουργίας του καυστήρα.

Στο ίδιο στρατόπεδο, ανέφερε, σε 10 ημέρες θα τοποθετηθούν 9 ηλιακοί συλλέκτες και 5 μπόϊλερ ζεστού νερού, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με την επάρκεια ζεστού νερού. Για την παρέμβαση αυτή, υπεγράφη τριμερής προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Ταξιαρχίας, της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και του Δήμου Ορεστίδος. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 24.580 ευρώ, εκ των οποίων τα 22.000 ευρώ θα δοθούν από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και τα υπόλοιπα από το Δήμο Ορεστίδος. Την παρέμβαση ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.