Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Καστοριά: "Φόρος καιρού!"


Φόρος καιρού! Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος μιας μελέτης που θα περιλάμβανε ό,τι στοιχίζει περισσότερο σε μας τους Καστοριανούς και οφείλεται στον κακό μας τον καιρό, κατά κυριολεξία!
Μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε ένα τροχαίο στο δρόμο για τους Λαχανόκηπους, που στοίχισε δύο ζωές και οφειλόταν...στον πάγο του δρόμου. Κάτι που δεν θα γινόταν στη Νότια Ελλάδα. Εδώ ο φόρος καιρού, μετατρέπεται σε φόρο αίματος!
Γνωστή είναι η δαπάνη για τα μέσα θέρμανσης. Για να έχουμε τους 15° C, δηλαδή, που έχει αυτή την εποχή η Ρόδος, εμείς πληρώνουμε!
Έχουμε τον φόρο εξοπλισμού κι ενδυμασίας. Ένα χοντρό, ακριβό, παλτό ή ένα ζευγάρι αλυσίδες για το αυτοκίνητο, δεν θα χρειάζονταν σ' έναν Κρητικό!
Φόρος διατροφής! Κακά τα ψέματα χρειαζόμαστε περισσότερες θερμίδες για ν' ανταπεξέλθουμε στο κρύο, δηλαδή πλουσιότερα και δαπανηρότερα γεύματα...
Τέλος, υπάρχει ο φόρος καλής διάθεσης! Άλλη ψυχολογική διάθεση δημιουργεί μια ηλιόλουστη μέρα κι άλλη ένας μουντός χειμωνιάτικος ορίζοντας!

Απ' όλα τα παραπάνω προκύπτει πως είμαστε λιγότερο ευτυχισμένοι εμείς οι Καστοριανοί; Όχι απαραίτητα. Αλλά η ευτυχία μας στοιχίζει κάπως περισσότερο. Ας το μάθουν αυτό οι πολιτικοί που ρυθμίζουν τις ευτυχίες των λαών...



Από τη ΣΤΗΛΗ… ΑΛΑΤΟΣ του Δημήτρη Ιωαννίδη
εφημερίδα "ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ"


Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.