Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ακούω φωνές

γράφει ο πιτσιρίκος

«Χιλιάδες κεφάλια πρέπει να σηκωθούν» έγραφε σε ένα ωραίο φυλλάδιο που μοιράστηκε στη σημερινή συγκέντρωση αναρχικών -κυρίως- συλλογικοτήτων στο Μοναστηράκι. Τα κεφάλια των περαστικών δεν σηκώθηκαν. Αυτοί, δε, που σαβούρωναν σουβλάκια στον Μπαϊρακτάρη, τον Θανάση και τον Σάββα ούτε που... γύρισαν να κοιτάξουν τους διαδηλωτές.

Δεν μπορώ παρά να είμαι με αυτούς που είναι στο δρόμο. Και δεν κατηγορώ αυτούς που μένουν απαθείς ή προτιμούν να ξεσπάνε στην καφετέρια ή μπροστά στην τηλεόραση. Ο καθένας όπως του λέει η συνείδησή του.

Θα πρέπει, όμως, να είμαι ειλικρινής. Μετά από σχεδόν δυο χρόνια ατελείωτων συμμετοχών σε διαδηλώσεις και πορείες – σε όλα τα …καλλιτεχνικά σχήματα-, το τελευταίο διάστημα από τη μια φωνάζω «Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών» και από την άλλη ακούω μια αόρατη φωνή να μου λέει «Κοίτα την πάρτη σου».



pitsirikos.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.