Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Η κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς (ρεπορτάζ-φωτογραφίες-βίντεο)


Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, "ο Προφήτης Ηλίας", όπου...το "παρών" έδωσαν εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, αλλά και άλλων φορέων του νομού.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Ηρακλής Καλλισθένης αφού έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων του ιστορικού Συνδέσμου ο οποίος συμπληρώνει 97 χρόνια ζωής και προσφοράς στην περιοχή, στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην Έκθεση Γούνας Καστοριάς που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο για την οποία όπως είπε "γίνεται μεγάλη δουλειά με οργάνωση και προγραμματισμό προκειμένου να προσελκύσουμε πολλούς εμπορικούς επισκέπτες’’.

Στο θέμα της παραχώρησης του χώρου από τον δήμο Καστοριάς για την κατασκευή ενός σύγχρονου Εκθεσιακού-Συνεδριακού Κέντρου, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια τόσο στο ΒΙΠΑ, όσο και στην ΕΔΗΚΑ (επέκταση), αναφέρθηκε στην ομιλία του ο δήμαρχος Καστοριάς Μανόλης Χατζησυμεωνίδης, διαβεβαιώνοντας τη διοίκηση του Συνδέσμου Γουνοποιών, ότι ο Δήμος Καστοριάς έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει το οικόπεδο στην είσοδο της πόλης, δίπλα στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), με την κατασκευή ενός σύγχρονου Εκθεσιακού-Συνεδριακού Κέντρου.

Όπως είπε ο κ. Χατζησυμεωνίδης "αυτή τη στιγμή μελετάμε κάποια δεδομένα όσο αφορά τη νομοθεσία, αφού αυτό θα πραγματοποιηθεί από κοινού, μεταξύ Δήμου Καστοριάς και φορέων της γούνας".
Τέλος, το φλουρί της πίτας έπεσε στον εκδότη της εφημερίδας ΣΕΝΤΡΑ, Δημήτρη Κουτσή και αντιστοιχούσε σε ένα σετ από δερμάτινα σουβενίρ (γάντια, πορτοφόλι, ζώνη).





Ρεπορτάζ και βίντεο: sentra.com.gr
Φωτογραφίες: Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.