Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Καστοριά: Νέα επιδρομή στις σχολικές μονάδες. Η Ασπροκκλησιά απαντάει, τέλος,το πλιάτσικο τελείωσε‏


Σας παρουσιάζω παρακάτω την ανοικτή επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπροκκλησιάς με θέμα τις μεταβολές σχολικών μονάδων για την νέα χρόνια.
Θετική η στάση που συμφωνήθηκε από το Δ.Σ. του συλλόγου, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και το δικό μου σχόλιο - θέση για το "πλιάτσικο" που επιχειρείται από πέρσι σε όλη την επικράτεια.Καιρός από ότι φαίνεται να αρχίσουν να φοβούνται μερικοί.

Αντέγραψα την επιστολή για να διαβάζεται πιο εύκολα και ακολουθεί το πρωτότυπο


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΣΠΡΟΚΚΛΗΣΙΑΣ 'ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αρ.Πρωτ. 2/2012


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΙΝ. 1) Διέυθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς
2) Δημος ορεστίδος
3) Δημοτικό σχολείο Ασπροκκλησιάς
ΘΕΜΑ: Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Ασπροκκλησιάς πληροφορήθηκε ότι μετά από επίσκεψη και συνάντηση του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Καστοριάς κ. Μασλάρη Γεωργίου με το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, τίθεται θέμα συγχώνευσης του Δημοτικού σχολείου Ασπροκκλησιάς με σχολική μονάδα του Άργους Ορεστικού.
Η προοπτική συγχώνευσης του σχολείου μας μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και αναφέρουμε μερικούς από τους λόγους διαφωνίας.

- Οι απόφοιτοι του τριθέσιου δημοτικού σχολείου Ασπροκκλησιάς παρουσιάζουν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας από πολλά άλλα του Νομού Καστοριάς, οπότε δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης για ποιοτικότερη εκπαίδευση

- Αν θέλουν να ανεβάσουν την ποιότητα εκπαίδευσης μπορούν να προτείνουν την λειτουργία του από τριθέσιο σε εξαθέσιο μεταφέροντας μαθητές από το Άργος στην Ασπροκκλησιά

- Μαθητές από όμορα χωριά ( Άγιος Ηλίας, Ανθηρό, Νόστιμο,Σπήλιος) εξυπηρετούνται από το Δημοτικό σχολειό Ασπροκκλησιάς Αυτό καθιστά παράνομη την συγχώνευση με μονάδα του Άργους Ορεστικού αφού σύμφωνα με τα κριτήρια που αναφέρονται στην εγκύκλιο του ΥΠΔΒΜΚΘ, ο χρόνος της διαδρομής που πρέπει να κάνουν οι μαθητές δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 30 λεπτά, κάτι που δεν ειναι εφικτό στην περιοχή μας.

- Επίσης κατά τους χειμερινούς μήνες η πρόσβαση σχολικού λεωφορείου και μεταφορά παιδιών δημοτικού κρίνεται επικίνδυνη ειδικά σε περιπτώσεις χιονόπτωσης ή παγετού.

- Οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων που αφορούν χωριά είναι άλλο ένα κόλπο ώστε να αφανίσουν την ύπαιθρο

- Οι συγχωνεύσεις είναι φανερό ότι έχουν παράλληλο στόχο και την μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού με τις απολύσεις που σχεδιάζονται στον δημόσιο τομέα, από την εντεταλμένη κυβέρνηση.

Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν και για κανένα λόγο, να βάλει χέρι σε αυτά που δικαιούμαστε, το πλιάτσικο τελείωσε.
Δεν θα μας μαντρώσετε και εμάς στα αστικά κέντρα, θα ζήσουμε όπου εμείς θέλουμε και τα παιδιά μας θα πηγαίνουν στο σχολειό μας.
Τέλος σας γνωρίζουμε ότι η λέξη " κλείνω " δεν δεχόμαστε να αναφαίρεται από τρίτους για το χωριό μας.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς για τα λάθη και τις κλεψιές δεκαετιών.
Απαιτούμε το τριθέσιο δημοτικό σχολείο Ασπροκκλησιάς να μείνει ως έχει.
Όποιος μας κυνηγήσει θα μας βρει απέναντι του.

Καλούμε όλους τους φορείς και των υπολοίπων χωριών που θίγονται ή που έχουν θιχτεί από το περσινό πλιάτσικο, να δώσουν αγώνα για τα αυτονόητα, μην αφήνετε τίποτε στην τύχη.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.



zoistochorio.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.