Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Καστοριά: Ο Υπουργός Εργασίας για την κάρτα ανεργίας


Για να υπαχθεί κάποιος στην ασφάλιση του ΟΓΑ πρέπει να ασχολείται κατά κύριο επάγγελμα με την αγροτική οικονομία και όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις περί υπαγωγής στην ασφάλιση του ΟΓΑ διαγράφονται της ασφάλισης τους και δεν...είναι δυνατόν να θεωρηθούν, σε καμιά περίπτωση άνεργοι για όσο παραμένουν στην ασφάλιση του ΟΓΑ.

Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απάντηση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη σε ερώτηση του βουλευτή Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας Ζήση Τζηκαλάγια σχετικά με τη μη χορήγηση κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ στους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ. Αντίθετα, σημειώνει, οι έμμεσα ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ έχουν δικαίωμα εγγραφής στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς δεν απασχολούνται με την αγροτική οικονομία.

Τέλος επισημαίνει ότι αναφορικά με το πρόγραμμα “Δημιουργίας Θέσεων Απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα” που πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή το προσεχές διάστημα και που εντάσσεται ο ΟΑΕΔ στους εμπλεκόμενους φορείς, μπορούν να συμμετέχουν και αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δε διαθέτουν δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως και 10.500 ευρώ στο οικονομικό έτος 2010, θα προσκομίζουν βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ, αφού καταχωρηθούν σε ειδική κατάσταση συμμετοχής στη δράση.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.