Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

"Βαρόμετρο" για τον κλάδο της γούνας οι πρώτες δημοπρασίες του νέου έτους, καθώς και οι διεθνείς εκθέσεις


Πραγματικό "βαρόμετρο" για τον κλάδο της γούνας ιδιαίτερα στην περιοχή μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο αποτελούν τόσο οι πρώτες μεγάλες δημοπρασίες της νέας σεζόν όσο και οι πρώτες διεθνείς Εκθέσεις Γούνας, οι οποίες θα...πραγματοποιηθούν το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου.

Το καλεντάρι της γούνας για το 2012 προβλέπεται "καυτό" για το συγκεκριμένο δίμηνο, αφού στο διάστημα αυτό περιλαμβάνονται πέντε (5) δημοπρασίες -από τα 5 διεθνή δημοπρατήρια - καθώς και τρεις (3) διεθνείς Εκθέσεις Γούνας.

14 εκ. δέρματα η συνολική προσφορά δερμάτων των 5 δημοπρατηρίων

Είναι γνωστό ότι οι δημοπρασίες Φεβρουαρίου και Μαρτίου θεωρούνται από τις κορυφαίες καθώς η προσφορά των δερμάτων είναι εξαιρετικής ποιότητας και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε προσελκύουν πολύ μεγάλο αριθμό αγοραστών. Ωστόσο, ανησυχητικό παραμένει το γεγονός της διαμόρφωσης της τιμής των δερμάτων, οι οποίες από την περσινή σεζόν έχουν καταγράψει σημαντική αύξηση, πιάνοντας επίπεδα ρεκόρ. Για το θέμα της τιμής αυτή θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση των αγοραστών και ιδιαίτερα των Κινέζων. Και αυτό γιατί η Κίνα εδώ και χρόνια απορροφάει περίπου το 85% της συνολικής προσφοράς των δημοπρατηρίων και αυτή είναι που διαμορφώνει τις τιμές της πρώτης ύλης στην παγκόσμια αγορά.ά.

Έτσι και τώρα, από την αγοραστική συμπεριφορά των Κινέζων θα κριθούν οι τιμές της πρώτης ύλης, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ πιθανόν να παραμείνουν σε σταθερά επίπεδα με ελάχιστες αποκλίσεις.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΣΕΝΤΡΑ την Τετάρτη 1 φεβρουαρίου

sentra.com.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.