Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Α.Γ.Σ. Καστοριάς: Τοποθέτηση του προέδρου της Καστοριάς κ. Αχιλλέα Σταμούλη αναφορικά με τη φημολογία περί οφειλής στον Pentro Sylva ''Timpa''


Ένταση και κραυγές αγωνίας προκάλεσε το δημοσίευμα της 25ης Νοεμβρίου 2011 σε γνωστό αθλητικό portal υπό τον τίτλο ʽʼKαμπανάκι από την FIFA στην Καστοριάʼʼ και με περιεχόμενο την απειλή κυρώσεων αφαίρεσης βαθμών και αποβολής από το πρωτάθλημα για...το σύλλογο μας εξαιτίας μιας ληξιπρόθεσμης στις 30/11/2011 οφειλής απέναντι στον ποδοσφαιριστή PentroSylva ʽʼTimpαʼʼ από την αγωνιστική περίοδο 2007-2008.

Η εν λόγω φημολογία, μάλιστα, αναπτύχθηκε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή αφού η ομάδα μας παρουσιάζει σημάδια αγωνιστικής παράκαμψης και για αυτόν ακριβώς το λόγο ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αχιλλέας Σταμούλης θεώρησε επιτακτική τη δική του τοποθέτηση προς αποκατάσταση της πλήρους αλήθειας:

ʽʼΚαταρχάς, θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας για τις τρεις τελευταίες κακές εμφανίσεις. Η εικόνα της ομάδας στον αγώνα με τα Γρεβενά Αεράτα ήταν επιεικώς απαράδεκτη και θα μπορούσαμε να χάσουμε πολύ εύκολα. Δυστυχώς, για κάποιον ανεξήγητο λόγο η αγωνιστική μας εικόνα είναι εντελώς αντίθετη από εκείνη που είχαμε στα τελευταία φιλικά της προετοιμασίας δυο βδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Όπως δήλωσα και στους ποδοσφαιριστές, η διοίκηση μας προχώρησε σε μεταγραφές πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών διότι οι στόχοι της Καστοριάς θα πρέπει να είναι πάντοτε πρωταγωνιστικοί.

Θα πρέπει, λοιπόν, να γίνει ξεκάθαρο πως αν μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου δεν έχει αλλάξει άρδην η αγωνιστική εικόνα της ομάδας και φτάσουμε στο σημείο να αγωνιούμε για την παραμονή μας στην κατηγορία τότε δεν έχουμε κανένα λόγο να βρισκόμαστε στα ηνία της ομάδας τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου.ʼʼ

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα περί προσφυγής του ποδοσφαιριστή Pentro Sylva ʽʼTimpaʼʼ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία προκειμένου να διεκδικήσει οφειλόμενα δεδουλευμένα από την αγωνιστική περίοδο 2007-2008, έχω να δηλώσω πως σήμερα ( σ.σ. Δευτέρα) το πρωί ήρθα σε επικοινωνία με την αρμόδια νομική υπηρεσία της Ε.Π.Ο. και οι υπεύθυνοι μου ξεκαθάρισαν πως δεν έχει φτάσει στα γραφεία της Ομοσπονδίας κανένα τέτοιο έγγραφο προσφυγής κατά του συλλόγου μας.

Επίσης, μου επεσήμαναν πως αν συνέβαινε κάτι τέτοιο οι πρώτοι που θα το μάθαιναν θα ήμασταν εμείς και όχι οι δημοσιογράφοι. Εγώ από την πλευρά μου, θα ήθελα να τονίσω πως όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της ομάδας το Μάϊο του 2010 είχαμε λάβει την έγγραφη διαβεβαίωση της Ε.Π.Ο. αλλά και του προέδρου της Ε.Π.Σ. Καστοριάς κ. Κωνσταντίνου Γκίτσιου πως δεν μας αγγίζουν σαν ερασιτέχνη τα χρέη της Π.Α.Ε. και πως έχοντας διαφορετικό Α.Φ.Μ. μπορούμε να προχωρήσουμε κανονικά την ομάδα.

Προσωπικά πιστεύω ακράδαντα ότι οφειλή προς τον εν λόγω ποδοσφαιριστή δεν υπάρχει, διότι ο πρώην πρόεδρος κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος αποτελεί πραγματικό πρότυπο και υπήρξε πραγματικός κύριος στις οικονομικές του υποχρεώσεις καθʼ όλη τη διάρκεια της θητείας του. Όμως, ακόμα και αν υφίσταται η οφειλή και ισχύει αυτός ο νόμος που θα εξαφανίσει όλες τις ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου εμείς είμαστε αποφασισμένοι να στήσουμε την ομάδα μας από την αρχή και πάνω σε σταθερές και καθαρές βάσεις.

Κλείνοντας, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι για μια ακόμα φορά γίναμε δέκτες αναληθών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων που προσπάθησαν να αμαυρώσουν το κύρος του συλλόγου μας και να προκαλέσουν διαταραχές σε μια δύσκολη περίοδο για την ποδοσφαιρική οικογένεια μας. Δεν γνωρίζω ποιοι κρύβονται πίσω από όλα αυτά και τι επιδιώκουν, θα ήταν όμως καλύτερο να σεβαστούν την ιστορία και την κρισιμότητα της εποχής για το σύλλογο μας.ʼʼ

Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος
Αχιλλέας Σταμούλης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.