Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Καστοριά: Προεκλογικά… τραπεζώματα!


Το εσωκομματικό παιχνίδι άρχισε μαζί με τα τραπεζώματα. Μια ματιά να ρίξει κανείς στα παραπολιτικά των εφημερίδων και μπορεί να βγάλει τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα.









Συζητήσεις, πάντως, γίνονται και τοπικά για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων. Ήδη, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Δημήτρης Καραμανίδης, παραδέχθηκε δημόσια ότι το ενδιαφέρον από πολλούς έχει εκδηλωθεί στον ίδιο, χωρίς, όμως, να αναφερθεί σε ονόματα, αν και ακούγονται πολλά για την Μαρία Αντωνίου, τον Κώστα Λιάντση, τον Σταύρο Μαγαλιό, τον Γιώργο Ντίνα και τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, ενώ φαίνεται να έχει γίνει πρόταση και στην Φιλαρέτη Οικονομίδου, που πρώτευσε στις περσινές εκλογές της περιφέρειας Δ. Μακεδονίας.

Στο ΠΑΣΟΚ ξεκινούν από το τι θα γίνει με τον Φίλιππο Πετσάλνικο. Ως Πρόεδρος της Βουλής θα ζητήσει να συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ή θα θέσει για πολλοστή φορά τον εαυτό του στην κρίση του Καστοριανού λαού; Αν μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε μια από τις τελευταίες του φράσεις ότι "λογοδοτώ μόνο στον λαό", τότε, μάλλον, θα συμβεί το δεύτερο.

Σ' αυτήν την περίπτωση, πάντα έχει ενδιαφέρον η λίστα των συμπαικτών. Β' Εθνική ή στελέχη πρώτης γραμμής;

Ο ανατρεπτικότατος και θαρραλέος γραμματέας, Θωμάς Αναστασίου, ο δήμαρχος Χρήστος Γκοσλιόπουλος που επιζητά την τελευταία ευκαιρία του, ο έντιμος και διαχρονικά σοβαρός Αποστόλης Κιοσές, ο ρομαντικός και κοινωνικά ευαίσθητος Γιάννης Παπαδόπουλος, αλλά και η διεισδυτική και πρώτη σε σταυρούς των περιφερειακών εκλογών Αγλαΐα Δούφλια, θα μπορούσαν τουλάχιστον να καλύψουν αυτό που ονομάζουμε πολυσυλλεκτικότητα...

Σχέδια, πάντως, κάνουν και στο ΛΑ.Ο.Σ, όπως μου είπαν, υποστηρίζοντας και ποντάροντας σε πολύ χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά, αλλά, κυρίως τοπικά, βλέποντας ως 3ο κόμμα τοπικά, τη δυνατότητα, μέσα από διαδοχικές καραμπόλες, την εκλογή βουλευτή!


Από τη στήλη του Χρήστου Νατσούλη: «Ψηλά τις κεραίες»
Περισσότερα στη «ΣΕΝΤΡΑ» που κυκλοφορεί

Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.