Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η βιοποικιλλότητα των σκανδάλων


Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται τελευταία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με τις περιπτώσεις αδιαφανούς διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, που αποκαλύφθηκαν κυρίως από την δημοσιογραφική έρευνα, για την περίοδο της... Λεουδοκρατίας και έκτοτε λιμνάζουν σε κάποια ανακριτικά γραφεία!

Τα μικρά ή μεγαλύτερα σκάνδαλα, που...αποκαλύφθηκαν κατά καιρούς, δεν ήταν αποκλειστικό προνόμιο μιας μόνο αρχής ή ενός ανθρώπου. Αλλά μέσω των μηχανισμών, διαχέονται σ' όλο το εύρος της τοπικής αυτοδιοίκησης, φτάνοντας κατά το μάλλον ή ήττον, μέχρι τον τελευταίο κοινοτάρχη... Εξ ου και η δυσχέρεια των ελεγκτικών μηχανισμών, να προχωρήσουν την έρευνα σε βάθος!

Αντίθετα βρέθηκαν κατηγορούμενοι, πολλοί τολμητίες δημοσιογράφοι, που αποκάλυψαν τα σκάνδαλα, από τους οποίους οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι, αξιώνουν χρηματικές αποζημιώσεις, με εξαψήφια νούμερα, για την... ηθική βλάβη που υπέστησαν!
Το "λάθος" των δημοσιογράφων ήταν ότι εστράφησαν μόνο εναντίον των φερόμενων δραστών και άφησαν στο απυρόβλητο αυτούς που τους καλύπτουν (με τί αντάλλαγμα άραγε;) οι οποίοι συμπτωματικά, από θέση ευθύνης, δημαγωγούν ανεύθυνα εναντίον των άλλων! Πόση υποκρισία, τέλος πάντων, μπορεί ν' αντέξει αυτός ο τόπος;
Το σίγουρο είναι ότι ο πλέον προσφιλής στους blogers. πρώην περιφερειάρχης Ανδρέας Λεούδης, δεν ήταν μόνος! Ούτε στο πρόγραμμα για την αποναρκωθέτηση του Γράμμου, που κατέληξε να γίνει παρανάλωμα του πυρός, ούτε στο πρόγραμμα (μη) προβολής της Περιφέρειας, που δεν περίσσεψε ούτε... αφίσα!

Υπήρχαν ικανότατοι συνεργάτες του (και συνεταίροι στον ιδιωτικό βίο) που κατείχαν τότε θέσεις ευθύνης και τώρα προαλείφονται για την κεντρική πολιτική σκηνή, που προσφέρει και δικαστική ασυλία... Όλοι αυτοί, για τους οποίους ο κ. Πετσάλνικος εξαπέλυε κάποτε μύδρους από το βήμα της Βουλής και ανιχνεύονται εύκολα με το "πόθεν έσχες" όταν ενεργοποιηθεί και αναγνωρίσιμοι απ' όλους μας είναι...

Το ζητούμενο είναι η πολιτική βούληση, που θα βάλει σε λειτουργία του ελεγκτικούς μηχανισμούς, για το άνοιγμα κάποιων λογαριασμών σε φορολογικούς παραδείσους... Αλλά μέχρι τότε και τα "χαράτσια" θα έρχονται σύννεφο και ο κοσμάκης θα λιμοκτονεί, από την απληστία των άλλων..


Κεντρικό σχόλιο του Δημήτρη Ιατρίδη
στην εφημερίδα "ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗ ΕΣΤΙΑ"

Επιμέλεια: Μπέτσκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.