Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αρχές Δεκέμβρη αρχίζει η νέα περίοδος των δημοπρασιών δερμάτων


Ερωτηματικά και μεγάλη αγωνία στους γουνοποιούς της Καστοριάς για το πώς θα διαμορφωθούνε οι τιμές των δερμάτων.

Σε λίγες ημέρες αρχίζει η νέα περίοδος των δημοπρασιών από τα 6 συνολικά διεθνή δημοπρατήρια του κόσμου. Όπως είναι γνωστό κάθε...περίοδος ξεκινάει τον Δεκέμβρη και ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο, με το καθένα δημοπρατήριο να πραγματοποιεί τις δράσεις του ανάλογα με την προσφορά του.

Φυσικά τη μερίδα του… λέοντος σε ποσότητα καθώς και δημοπρασίες ’’κλέβει’’ η Kopenhagen Fur με 5 δημοπρασίες, προσφέροντας συνολικά πάνω από 20 εκ. δέρματα ετησίως.

Ακολουθεί η Finnish Fur Sales με 4 δημοπρασίες κάθε περίοδο και με συνολική προσφορά περίπου 8 εκ. δέρματα.

Επίσης, από δύο δημοπρασίες κάθε χρόνο πραγματοποιούνε τα δημοπρατήρια της NAFΑ στον Καναδά και της AMERICAN LEGEND στο Σιάτλ με προσφορά περίπου 5 εκ. δέρματα ετησίως το καθένα, ενώ υπάρχουν και άλλα δύο μικρά δημοπρατήρια το Fur Harvesters στο Σιάτλ και το και sojuzpushnina στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία τα οποία πραγματοποιούνε 3-4 δημοπρασίες και διαθέτουν μικρές ποσότητες σε άγρια δέρματα καθώς και σε SABLE κ.α.

Το… ποδαρικό για τη νέα περίοδο των δημοπρασιών κάνει κάθε χρόνο το δημοπρατήριο της Ρωσίας το sojuzpushnina στην Αγία Πετρούπολη το διάστημα (7-9 Δεκεμβρίου – πώληση 9 Δεκεμβρίου) με προσφορά 20,000 sable.

Στη συνέχεια τη… σκυτάλη θα πάρει η Δανία και συγκεκριμένα τo Κopenhagen Fur το διάστημα 11-16 Δεκεμβρίου με ημερομηνίες πώλησης 15-16 και με συνολική προσφορά 1,3 εκ. δέρματα.

Τέλος, το διάστημα 17-22 Δεκεμβρίου με ημερομηνίες πώλησης 20-22, η Finnish Fur Sales στο Ελσίνκι Φιλανδίας θα προσφέρει 1,2 εκ. δέρματα εκ των οποίων 250,000 αλεπούδες.

Ωστόσο, οι νέες δημοπρασίες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη αγωνία όσο αφορά το θέμα της διαμόρφωσης τιμών των δερμάτων από τους γουνοποιούς της Καστοριάς και της Σιάτιστας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες η σεζόν φέτος δεν ήταν ικανοποιητική εξαιτίας της μεγάλης αύξησης της τιμής της πρώτης ύλης, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην αγορά, καθώς οι καταναλωτές –κυρίως οι Ρώσοι –δεν ανταποκρίθηκαν στις νέες τιμές της αγοράς.

Το σίγουρο είναι ότι αν οι τιμές των δερμάτων εξακολουθήσουν και φέτος να είναι σε υψηλά επίπεδα τότε σίγουρα θα διογκωθούν τα προβλήματα στις γουνοποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής μας, μιας και η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά αλλά και οι περιορισμένες παραγγελίες εξαιτίας των υψηλών τιμών των έτοιμων γουναρικών, αποτελούν βασικές τις αιτίες που θα προκαλέσουν έντονες ανησυχίες στον κλάδο της γούνας.

Finnish Fur Sales

Kopenhagen Fur

sojuzpushnina

ΣΕΝΤΡΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.