Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Βιβλιοπαρουσίαση: «Άγιοι και δαίμονες» στην Καστοριά (φωτογραφίες)


Μια διαφορετική παρουσίαση βιβλίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Παρασκευή το βράδυ, όσοι παραβρέθηκαν στο Δημοτικό μέγαρο Καστοριάς όπου ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος μίλησε για το νέο του βιβλίο «Άγιοι και δαίμονες».

Έχουμε συνηθίσει στις...βιβλιοπαρουσιάσεις να υπάρχει ένα πάνελ ομιλητών όπου ο καθένας μιλάει για τον συγγραφέα ΚΑΙ το έργο. Το πρωτότυπο της εκδήλωσης ήταν ότι ο συγγραφέας του best-seller «ΙΜΑΡΕΤ», παρουσίασε ο ίδιος το έργο του. Με τη βοήθεια προβολής, παρέθετε στοιχεία που έβαζαν τους ακροατές στο κλίμα της εποχής, καθώς η δράση του βιβλίου εξελίσσεται στην Πόλη πριν από δύο αιώνες.
Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε την περασμένη άνοιξη (από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ) χαρακτηρίσθηκε ως επικό μυθιστόρημα, όπου κυριαρχούν οι πόθοι και τα πάθη, ο φόβος και ο όχλος, οι άγιοι και οι δαίμονες.

Μυθοπλασία και πραγματικότητα, φαντασία και ιστορία συνυφαίνονται στο υφαντό της Κωνσταντινούπολης κατά τα έτη 1808 έως 1831, με τη γνώριμη πλέον και χειμαρρώδη γραφή του Καλπούζου, που συναρπάζει, αναπαριστώντας την περιπετειώδη ζωή των ηρώων του, τα συναισθήματά τους, τους στοχασμού τους, τις αστείες καταστάσεις και φέρνει μπροστά μας, ολοζώντανη, την εποχή εκείνη.

Η βιβλιοπαρουσίαση στην Καστοριά εντάχθηκε στο πλαίσιο περιοδείας τους συγγραφές σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία του Δήμου Καστοριάς, του Συλλόγου Απολλωνιαδιτών Καστοριάς και του βιβλιοπωλείου “ΑΛ-ΠΑ BOOKS”.


Μπέτσκας





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.