Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός, ψηφίζεται στις 7/12 - Προβλέπει 2,57 δισ. ευρώ περισσότερους φόρους και νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις

- Ο υπουργός Οικονομικών παρέδωσε το... usb στον πρόεδρο της Βουλής
- Δε θα επιβληθούν νέα φορολογικά και εισπρακτικά μέτρα είπε ο Ευ. Βενιζέλος
- Είχε προηγηθεί το "πράσινο φως" του υπουργικού Συμβουλίου
- Το έλλειμμα φέρνει νέα μέτρα και νέους φόρους
- Τι μας περιμένει το 2012 – Στόχος να μειωθεί το έλλειμμα στο 7%
- ΟΛΗ Η ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

- Σήμερα στην Αθήνα η τρόικα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων


Μεσάνυχτα της 7ης Δεκεμβρίου, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, θα ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2012, ο πρώτος της κυβέρνησης Παπαδήμου και ο πρώτος μετά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Με διαδικασία... εξπρές, το υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίαση το πρωί, έδωσε το ΟΚ και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, πήρε το... usb και πήγε στη Βουλή, για να το παραδώσει στον Φίλιππο Πετσάλνικο.

Στη σύντομη ομιλία του, στη Βουλή, παρουσία και του πρωθυπουργού, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον νέο προϋπολογισμό "παράθυρο ευκαιρίας", τονίζοντας παράλληλα με κατηγορηματικότητα ότι για πρώτη φορά δεν συνοδεύεται από νέα φορολογικά και εισπρακτικά μέτρα.

"Είναι ένας προϋπολογισμός αναστροφής του τόπου, για πρώτη φορά πλεονασματικός με σωστή διαχείριση", είπε.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι ο προϋπολογισμός "δε θα συνοδευτεί από νομοσχέδιο για νέα φορολογικά και εισπρακτικά μέτρα, αφού αυτά έχουν συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο"



Ο πρόεδρος της Βουλής, αφού εξήγησε πως θα προηγηθεί συνεννόηση για την έναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ψήφισης του προϋπολογισμού, εκτίμησε πως θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια και η διαδικασία της ψηφοφορίας θα γίνει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου.

"Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι" ήταν η πρώτη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, που ευχήθηκε "να ευοδωθούν όσα είπε ο κ. Βενιζέλος", αρκεί αυτό να μη γίνει με καρατόμηση δημοσίων επενδύσεων.

"Κύριε Πρωθυπουργέ έχουμε στηρίξει επάνω σας πολλές ελπίδες. Αν και σε αυτόν τον προϋπολογισμό δεν έχουμε ανάπτυξη θα έχει τη τύχη του προηγούμενου", πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Λουκά Παπαδήμο.

"Κινείται και θα κινηθεί στα πλαίσια της σωτηρία των συμφερόντων και κερδών του μεγάλου κεφαλαίου και οδηγούν στην περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων… Αυτή είναι βέβαια η επιδίωξη των τριών κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ", είπε ο Σπύρος Χαλβατζής από πλευράς ΚΚΕ.

"Έκτρωμα" και "χαριστική βολή στην Ελλάδα και το λαό" χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. "Έπρεπε να τον πετάξετε στον κάλαθο αχρήστων", είπε και ζήτησε αλλαγή πολιτικής.

newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.