Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Αντίστασης, Κυριακή 27/11/11

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που, με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Για να...αποδοθεί έμπρακτα ο ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άνδρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας, στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα Πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Κατά το φετινό εορτασμό, που σε όλη την επικράτεια έχει οριστεί για την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011, θα υλοποιηθούν στην πόλη της Καστοριάς οι ακόλουθες εκδηλώσεις.

- Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, καταστημάτων των Δημοτικών Ενοτήτων, ΝΠΔΔ και Τραπεζών, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και την δύση του ηλίου της 27ης Νοεμβρίου 2011.

- Φωταγώγηση όλων Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Δημοτικών Ενοτήτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης Νοεμβρίου 2011 μέχρι και τις πρωϊνές ώρες της επομένης.



Ώρα 08:30΄ π.μ.:

-Επίσημη έπαρση της Σημαίας και απόδοσης τιμών απο Στρατιωτικό τμήμα στο Μνημείο Ηρώων, πλατεία Μακεδονομάχων.

Ώρα 10:15΄ π.μ.:

-Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ώρα 10:50΄ π.μ.:

-Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων από Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές, εκπροσώπους αντιστασιακών οργανώσεων και οποιονδήποτε θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.

-Ομιλία, στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, από τον κ. Λάζαρο Σμπόνια, Φιλόλογο Καθηγητή.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγή-Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 05:10 μ.μ.:

Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο Ηρώων, όπως κατά την έπαρση.


Με την ευγενική τους φροντίδα παρακαλούνται κατά την ημέρα του εορτασμού να ρυθμίσουν:

- Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς το θρησκευτικό τελετουργικό.

- Η 15η Ταξιαρχία (ΠΖ) την διάθεση Στρατιωτικής Μουσικής και τμήματος αποδόσεως τιμών.

- Η Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς για την τήρηση της τάξης και την ρύθμιση κυκλοφορίας.

- Ο Δήμος Καστοριάς για την καθαριότητα και τον σημαιοστολισμό στον χώρο του Μνημείου Ηρώων, στην πλατεία Μακεδονομάχων.


Το πρόγραμμα αυτό επέχει θέση επίσημης πρόσκλησης.


ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς


Δημήτριος Σαββόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.