Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

11/11/11: Έντεκα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για κάτι που συμβαίνει κάθε 100 χρόνια


Διαβάστε μερικά παράδοξα που συνέβησαν στις 11/11 του 11ου έτους κάθε αιώνα ή που θα συμβούν σήμερα...

Μια φορά στα χίλια χρόνια... λέει το τραγούδι. Εντάξει, η καρκικινή ημερομηνία (διαβάζετε ακριβώς το ίδιο και αντίστροφα), 11/11 του '11 συμβαίνει κάθε εκατό χρόνια. Απλά μαθηματικά, θα πει κανείς. Κι όμως... η ιστορία έχει αρκετά παράδοξα να μνημονεύσει για γεγονότα που συνέβησαν την 11 ημέρα, του 11 μήνα του 11 έτους κάθε εκατονταετηρίδας. Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, 11 γεγονότα- συμπτώσεις (;) για την 11η Νοέμβρη...

1. Από εκκλησιαστικούς ταγούς μέχρι αριθμολόγους και μέντιουμ, από τότε που υιοθετήθηκε το γρηγοριανό ημερολόγιο (αυτό που έχουμε μέχρι σήμερα), θεωρούσαν πως η ημερομηνία αυτή έχει κάτι το... υπερβατικό. Το αυτό και όσοι έπαιζαν τυχερά παιχνίδια τους τελευταίους αιώνες.

2. Στις 11/11/1911 οι κάτοικοι του Κάνσας των ΗΠΑ είδαν το θερμόμετρο να βυθίζεται από τους +24º στους -12º C Κελσίου.

3. Η 11η/11 κάθε 11ου έτους υπήρξε σημαδιακή στη ρωσική παράδοση. Χιλιάδες Ρώσοι συρρέουν στις εκκλησίες για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης καθώς θεωρούν ότι πρόκειται για τυχερή ημερομηνία.

4. Οι μητέρες στη Νότια Κορέα εύχονται τα παιδιά τους να γεννηθούν στις 11/11/11. Οι μαιευτικές κλινικές της χώρας είναι γεμάτες και χιλιάδες γυναίκες είναι διατεθειμένες να υποβληθούν ακόμη και σε καισαρική προκειμένου να γεννήσουν τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

5. Η ομάδα χάκερς Anonymous επέλεξαν αυτή την ημερομηνία για να αναβιώσουν τη μνημειώδη κινηματογραφική σκηνή από το V for Vendetta, καλώντας τους Λονδρέζους να συγκεντρωθούν έξω από τη Βουλή των Λόρδων και να... πέσουν οι μάσκες.

6. Στην παράδοση του Περού οι αριθμοί 11,22,33 ονομάζονται “κύριοι” αριθμοί καθώς θεωρείται ότι φέρουν κάποια ιδιαίτερη σημασία έναντι των άλλων. Η συγκυρία 11/11/11, λοιπόν, είναι λογικό να προκαλεί μια υπερβατική... φρενίτιδα στη χώρα.

7. Το δώρο δυο διδύμων από το Ουισκόνσιν, που σήμερα γίνονται 11 ετών είναι ότι ο διευθυντής τους επέτρεψε να μείνουν μόνο 11 λεπτά στο σχολείο σήμερα, χωρίς να επιβαρυνθούν με απουσίες.

8. Ο πλανήτης Άρης θα ευθυγραμμιστεί με τον αστέρα Regulus (Βασιλίσκο), το μεγαλύτερο πλανήτη του αστερισμού του Λέοντα. Για να δείτε το σπάνιο φαινόμενο, αρκεί να κοιτάξετε στις 11 ώρα Ελλάδος (τυχαίο;) προς Ανατολάς, στη γραμμή δεξιά του Άρη για να δει τον αστέρα να ανατέλλει.

9. Σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο η 11/11/11 είναι η καλύτερη μέρα κάθε αιώνα καθώς “ενσαρκώνει και αντανακλά την ενότητα και την αρμονία μεταξύ γης και ουρανού”, όπως ορίζει η κινεζική κουλτούρα. Για τη φιλοσοφία του Φενγκ Σούι είναι μια ημερομηνία που φέρνει τύχη και ευημερία.

10. Σημαίνουσα ημερομηνία είναι η 11η/11/11 και για την ινδουιστική παράδοση.

11. Κι αν το υπερβατικό, δεν σας συγκινεί, στις 11/11/11 βγαίνει στην αγορά το πλέον γνωστό Role Playing Game, το Skyrim - Εlder Scrolls.

24h NewsRoom

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.