Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Μερίδιο 10.420.000,00 ευρώ από τον νέο προϋπολογισμό του 2012 για την Καστοριά

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, ο προϋπολογισμός για το 2012, ύψους 79,5 εκατομμυρίων ευρώ. Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισε η συμπολίτευση ενώ σύσσωμη κατά του προϋπολογισμού η αντιπολίτευση, με την παράταξη όμως του κ. Παπαϊορδανίδη να είναι...υπέρ μόνο στα έσοδα του προϋπολογισμού.

Πιο αναλυτικά τα έσοδα του προϋπολογισμού της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προέρχονται:

22,1 εκατομμύρια ευρώ από την επιχορήγηση του κρατικού προϋπολογισμού,
19,3 εκατομμύρια ευρώ από τους Κ.Α.Π.,
35,4 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων,
2,1 εκατομμύρια ευρώ από λοιπά έσοδα και
410 χιλιάδες ευρώ από το Ταμειακό υπόλοιπο του 2011.

Σε ότι αφορά τις δαπάνες και τα έξοδα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας, αυτά καλύπτουν:
Δαπάνες μισθοδοσίας προσωπικού με 19,5 εκατομμύρια ευρώ,
Επενδύσεις χρηματοδοτούμενες από εθνικούς πόρους με 11,1 εκατομμύρια ευρώ,
Λειτουργικές και Λοιπές δαπάνες 5,3 εκατομμύρια ευρώ,
Επενδύσεις που αφορούν την Έδρα της Περιφέρειας 2,8 εκατομμύρια ευρώ,
Δαπάνες πρόνοιας 1,8 εκατομμύρια ευρώ,
Μισθοδοσία αιρετών με 520 χιλιάδες ευρώ,
Δαπάνες γιατρών με 224 χιλιάδες ευρώ
και τα υπόλοιπα αφορούν τις Πληρωμές έργων του προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Προϋπολογίζουμε με τα λεφτά που έχουμε μέχρι στιγμής
Όσον αφορά τώρα στον προϋπολογισμό της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς για το 2012 όπως φυσικά ψηφίστηκε από τους περιφερειακούς συμβούλους, σύμφωνα, με τον αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, κ Δημήτρη Σαββόπουλο το ποσό ανέρχεται στα 10.420.000 ευρώ.
Από αυτά τα 2.420.000 είναι από κεντρικούς αυτοτελείς πόρους και αφορούν την οδοποιία.
Το ποσό της τάξης των 3.867.000 αφορά τη μισθοδοσία του προσωπικού.
Το ποσό των 2.120.000 χιλαδων είναι χρήματα που έχει να εισπράξει η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς για την ολοκλήρωση του έργων από τα προγράμματα, ΕΠΑΔΙΝ και ΠΙΝΔΟΣ.
Πέρα από αυτά, η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, έχει και τα επιδόματα των νεφροπαθών, το πρόγραμμα της διεύθυνσης γεωργικής ανάπτυξης και τα λειτουργικά έξοδα, τα οποία έρχονται σε μηνιαία δόση από το κεντρικό κράτος.
«Εφόσον το 2012 συνεχίσουν οι επιδοτήσεις, διότι το 2011 είχαν κατά πολύ περικοπεί, πιστεύω ότι θα αντεπεξέλθουμε και θα παράγουμε έργο πάντα με τις δυνατότητες του προϋπολογισμού που ψηφίσαμε», δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο αντιπεριφερειάρχης επισημαίνοντας , προϋπολογίζουμε με τα λεφτά που έχουμε μέχρι στιγμής και με τα σημερινά δεδομένα είμαι ευχαριστημένος».


ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
43.300,00 ευρώ δαπάνησε η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς το δεκάμηνο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2011
Στις 168.860,00 ευρώ ανέρχεται το ποσό που δαπανήθηκε από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέσω πολιτιστικών συλλόγων, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις το δεκάμηνο Ιανουάριος-Οκτώβριος 2011. Από το ποσό αυτό τα:
61,660,00 ευρώ δόθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης
51.800,00 ευρώ στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας
43.300,00 ευρώ στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
12,100,00 ευρώ στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών.
Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής συνοχής της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Αθανάσιος Κοσματόπουλος, με αφορμή την ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου της αντιπολίτευσης, Παναγιώτη Θεοδωρίδη. Στη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε επιτακτικά από αρκετούς περιφερειακούς συμβούλους να μπει «φρένο» στις ανεξέλεγκτες επιχορηγήσεις των συλλόγων, αλλά και να τεθεί ένα ενιαίο πλαίσιο που θα αφορά τα κονδύλια που θα διατίθενται από την περιφέρεια για τον πολίτη.

Να μην χαθεί η πολιτιστική μας ταυτότητα «θεωρώ ότι ήταν σημαντικό που ενισχύσαμε τις δράσεις τόσο των μικρών όσο και των μεγάλων πολιτιστικών συλλόγων, μετά τα αιτήματα τους, με ένα συμβολικό ποσό που το έχουν ανάγκη στα δύσκολα χρόνια που περνάμε, διότι ας μη ξεχνάμε οι πολιτιστικοί συλλόγοι είναι που
κρατάνε τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας», δήλωσε ο κ Σαββόπουλος, για να καταλήξει ότι σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς , θα συνεχίσει και του χρόνου να ενισχύει τις δράσεις των πολιτιστικών συλλόγων «Το ποσό που δαπανήσαμε δεν ήταν πολύ μεγάλο αλλά ήταν σημαντικό και το δώσαμε σε άτομα που αγωνίζονται για τις πολιτισμικές και πολιτιστικές αξίες του τόπου μας στις δύσκολες συγκυρίες που βιώνουμε έτσι ώστε να μην χαθεί
η πολιτιστική μας ταυτότητα», κατέληξε ο κ Σαββόπουλος.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεοδώρα Ζήση-Κωστοπούλου
neakastoria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.