Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

"Κύμα" φυγής από το δημόσιο λόγω εφεδρείας


Εκτινάχθηκε ο αριθμός των αιτήσεων για συνταξιοδότηση.

Να συνταξιοδοτηθούν, πριν ενταχθούν στην εργασιακή εφεδρεία, σπεύδουν όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για διεύρυνση της εργασιακής εφεδρείας έχουν προκαλέσει...ανησυχία σε χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο, γεγονός που προκαλεί τη μαζική φυγή τους προς τη συνταξιοδότηση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός των αιτήσεων για συνταξιοδότηση που έχουν κατατεθεί το Σεπτέμβριο είναι τριπλάσιος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι πληροφορίες που επικαλούνται συνδικαλιστές, κάνουν λόγο ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν υποβληθεί αιτήσεις 1.500 εφοριακών και τελωνειακών, 200 εργαζόμενων στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Έντονη ανησυχία επικρατεί και στους ΟΤΑ. Σε δηλώσεις του ο αρμόδιος υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος υπογράμμισε ότι οι δήμοι πρέπει να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους έτσι ώστε να μην επιβαρύνουν το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, ενώ για το πλεονάζον προσωπικό που υπάρχει, θα ξεκινήσει η διαδικασία μετατάξεων. Η εφεδρεία είναι μια διαδικασία που έπεται αν δεν ευοδώσει αυτή η προσπάθεια. Σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης, παραθέτει συνέντευξη τύπου για το θέμα.

24h NewsRoom

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.