Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Λήγει η προθεσμία στις 15/9 για αιτήσεις για αντιχαλαζικά

Mέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις στον ΕΛΓΑ οι αγρότες, οι ομάδες παραγωγών και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί για το πρόγραμμα ενεργητικής προστασίας του 2011. Ο προϋπολογισμός του θα είναι 10 εκατ. ευρώ, όπως πέρυσι, το πρόγραμμα θα «τρέξει» με χρηματοδότηση από τον...κρατικό προϋπολογισμό και όχι από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και θα αφορά τις ίδιες επιλέξιμες δαπάνες, δηλαδή αντιχαλαζικά δίχτυα και αντιπαγετικούς ανεμιστήρες. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται το αργότερο μέχρι τις 15 - 9 – 2011 στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, ενώ μετά την ημερομηνία αυτή καμία αίτηση δεν θα γίνεται αποδεκτή από τον ΕΛΓΑ για το 2011.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Για το 2011 τα μέσα Ενεργητικής Προστασίας που θα επιχορηγήσει ο ΕΛ.Γ.Α. είναι:
α) O αντιπαγετικός ανεμιστήρας, καθώς και η μετατροπή των πετρελαιοκίνητων αντιπαγετικών ανεμιστήρων σε ηλεκτροκίνητους, για την προστασία των εσπεριδοειδών από τον παγετό στις Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Αττικής (Περιοχή Δήμου Τροιζηνίας), Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας.
β) Το αντιχαλαζικό δίχτυ, για την προστασία των μηλοειδών, των πυρηνοκάρπων, της ακτινιδιάς και των αμπελοειδών στις Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Εύβοιας, Ηλείας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορινθίας, Λαρίσης, Λασιθίου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φλωρίνης, Χαλκιδικής και Χανίων.



agronews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.