Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Η ανέγερση νέου Πνευματικού Κέντρου στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Καστοριάς

Προσπάθειες για την εξεύρεση πόρων για την ανέγερση νέου κτιρίου, ενώ δεν αποκλείεται η αξιοποίηση της κληρονομιάς Παπαλαζάρου.
Η ανέγερση ενός νέου Πνευματικού Κέντρου στην Καστοριά είναι μέσα στις άμεσες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής του Μανώλη Χατζησυμεωνίδη, αφού η έλλειψη ενός κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει πολιτιστικές και όχι μόνο δράσεις, απασχολεί όλους τους πολίτες της περιοχή εδώ και πολλά χρόνια, από...τότε που το παλαιό κτίριο κρίθηκε κατεδαφιστέο, ενώ έκτοτε δεν υπάρχει κανένας αντίστοιχος χώρος που θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες για την έκφραση του πολιτισμού.

Ήδη, πάντως, ο δήμαρχος Καστοριάς έχει επαφές με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου συζητηθεί η εύρεση κονδυλίων για την εκπόνηση της απαιτού-μενης μελέτης και, στη συνέχεια, να διερευνηθεί το ενδεχόμενο χρηματοδότησής του από κάποιο πρόγραμμα.

"Πρώτα πρώτα, πρέπει να κατεδα-φιστεί το παλαιό κτίριο και στη θέση του να ανεγερθεί ένα καινούριο. Αυτή τη στιγμή, προσπαθούμε να αναζητήσουμε τρόπους για τη χρηματοδότηση αρχικά της μελέτης και, γι' αυτό το λόγο, θα συναντηθώ με τον Περιφερειάρχη προκειμένου να προχωρή-σουμε σε μια προγραμματική σύμβαση για τη δρομολόγηση του έργου", τόνισε, μιλώντας στη ΣΕΝΤΡΑ, ο κ. Χατζησυμεωνίδης.

sentra.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τ' ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ Τ΄ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ.
ΜΑΜΠΕΤΙΑ ΚΟΙΝΩΣ ΣΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΑ.

Ανώνυμος είπε...

Καλά πόσες φορές το εξήγγηλαν αυτό το έρμο το πνευματικό κέντρο;

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.