Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Το «πρότυπο ζωής» Ντερτιλής και ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων…


Toυ Παναγιώτη Πλιάτσιου-»Πρωινός Λόγος» 20-8-2011

Το κάτωθι κείμενο αφιερώνεται εξαιρετικά στον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο και τους ομοίους του, με τον γνωστό για τις φασίζουσες απόψεις του ιεράρχη να χαρακτηρίζει τον χουντικό και καταδικασθέντα σε ισόβια Νικόλαο Ντερτιλή ως «πρότυπο ζωής» και «γενναίο Έλληνα»:

«Βεβαίωση με ένορκη κατάθεση του Αντώνη Αγριτέλλη, οδηγού του Ντερτιλή, την ημέρα της σφαγής του Πολυτεχνείου
«Είδα τον Ν. Ντερτιλή να βγάζει το περίστροφό του και να σκοτώνει ένα νεαρό στην οδό Πατησίων. Μια κόκκινη λιμνούλα από αίμα σχηματίστηκε γύρω από το κεφάλι του νεαρού στην άσφαλτο και μια ακόμα μικρότερη άσπρη από χυμένα μαλλιά.»
Η ένορκη βεβαίωση που κατατέθηκε στο Δικαστήριο έχει ως εξής: «Ήμουνα προσωπικός οδηγός του Συνταγματάρχη Ντερτιλή. Την Παρασκευή το απόγευμα (16ης Νοεμβρίου) τον παρέλαβα από το σπίτι του και τον μετέφερα με το τζιπ στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών στην οδό Σταδίου 10, γύρω στις 7 το βράδυ. Κατά τις 10 η ώρα βγήκε ο Ντερτιλής μαζί με κάποιον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας και έφυγαν. Πότε επέστρεψαν δεν τους αντελήφθην.
Στις 4 ή 4:30 ξημερώνοντας Σάββατο παρέλαβα τον Ντερτιλή και τον μετέφερα από την ΑΣΔΕΝ στο Πολυτεχνείο με το τζιπ. Σταμάτησα κοντά στην κατεστραμμένη πύλη, ο Ντερτιλής κατέβηκε και συζητούσε με κάποιον αξιωματικό της Αστυνομίας. Ξαφνικά αντελήφθην φασαρία και φωνές προς τη μεριά της διασταύρωσης Πατησίων και Στουρνάρα. Παρετήρησα ότι αστυφύλακες έδερναν έναν νεαρό. Ξαφνικά αυτός κατόρθωσε να αποσπασθεί από τους αστυφύλακες. Τότε ο Ντερτιλής, που μόλις είχε αντιληφθεί το επεισόδιο, έβγαλε από το μπουφάν του το περίστροφό του και πυροβόλησε χωρίς να πολυσκεφθεί.
Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο. Έμεινε επί τόπου ακριβώς στην διασταύρωση Πατησίων και Στουρνάρα, προς την πλευρά της Ομόνοιας. Εγώ φαντάστηκα ότι του έριξε στα πόδια και περίμενα να κινηθεί. Όταν όμως είδα να σχηματίζεται μια λίμνη από αίμα και μια μικρή άσπρη λιμνούλα από μυαλά, κατάλαβα ότι τον πυροβόλησε στο κεφάλι και ήταν ήδη νεκρός.
Μετά, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και κτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε “με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι”. Εγώ τα είχα χάσει και ήμουνα φοβερά ταραγμένος και φοβισμένος. Συνεχίσαμε προς την Πατησίων και φθάσαμε στο Μουσείο. Εκεί κάποιος υπάλληλος των τρόλεϋ ήταν μπλοκαρισμένος και οι αστυφύλακες του φώναζαν και τον έσπρωχναν. Ο Ντερτιλής κατέβηκε απ’ το τζιπ, κόλλησε το περίστροφό του στο στομάχι του ανθρώπου και τον φοβέριζε ότι θα τον σκοτώσει αν δεν εξαφανιστεί…».

Ο νεαρός ήταν ο Μιχάλης Μυρογιάννης, 20 ετών…Χωρίς άλλα σχόλια για τον ιεράρχη των Καλαβρύτων…



Υ.Γ. Το κείμενο της κατάθεσης από την εφημερίδα «Εμπρός» της Μυτιλήνης.

kozanimedia.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ".ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ αμβροσιε.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΤΟΤΥΠΑ ΣΟΥ αμβροσιε.ΜΑΖΕΨΟΥ αμβροσιε.Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ.
'

Ανώνυμος είπε...

Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος τα λέει αυτά, διότι είδε και βλέπει, ότι οι σύντροφοι του Ζαχαριάδη και του Βαφειάδη, που σκοτώσανε πολλές χιλιάδες αθώα παλικάρια μας στο Γράμμο και το Βίτσι και καταδικάστηκαν απ' την πατρίδα μας πολλάκις εις θάνατο, έλαβαν πανηγυρική αμνηστεία, βγήκαν αμετανόητοι απ' τις φυλακές, έλαβαν παχυλές συντάξεις και πλείστα άλλα ευεργετήματα, που τα πλήρωσαν και πληρώνουν οι συγγενείς των αθώων θυμάτων τους, ορίστηκαν βουλευτές και μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν!

Ανώνυμος είπε...

γκιουμι

Ανώνυμος είπε...

Οταν οι σύντροφοι του Ζαχαριάδη και του Βαφειάδη καναν αντισταση στους Γερμανους καποιοι αλλοι...τους μαθεναν ταβλι...

"έλαβαν πανηγυρική αμνηστεία, βγήκαν αμετανόητοι απ' τις φυλακές, έλαβαν παχυλές συντάξεις και πλείστα άλλα ευεργετήματα" αφου εξοριστικαν εκτελεστηκαν,απομωνωθηκαν, φυλακιστηκαν,και πλείστα άλλα ευεργετήματα... σε ποιους;
Σ' αυτους που καρτησαν την αξιοπρεπεια της πατριδας στα δυσκολα εκεινα χρονια

δεν τα ξερεις καλα φιλε 8:01 ή μαλλον δεν θελεις να τα ξερεις...

Ανώνυμος είπε...

ειστε ολοι για τα μπαζα....μαλωνετε για καταστασεις που ντροπιαζουν την ελλαδα,αδελφος σκοτωνε αδελφο,το μυαλο σας ειναι το ιδιο στενο με αυτους που προκαλεσαν τον εμφυλιο και τα γεγονοτα του πολυτεχνειου,περασαν τοσα χρονια απο τοτε και αντι να μας ενωνει η φτωχεια μας και η ανεργια μας αλληλοβριζεστε....ξυπνατε κακομοιριδες,θα μας παρουν και τα σωβρακα και εσεις θα μιλατε για γεγονοτα που μας ξεφτιλιζουν σαν εθνος.

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.