Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στο χώρο Επίθεσης της Αρκούδας στην Ποριά


Την τοπική κοινότητα Ποριάς επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος συνοδευόμενος από τον Συντονιστή του...Έργου Life και Πρόεδρο της Περιβαλλοντικής Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Καλλιστώ» κ. Σπύρο Ψαρούδα, τον Υπεύθυνοτου έργου για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, κ. Γρηγόρη Ψωμαδάκη και τον επιστημονικό συνεργάτη της «Καλλιστώ» Armin Rigler, προκειμένου να δουν από κοντά το τελευταίο περιστατικό των ζημιών που προκάλεσε η αρκούδα σε τέσσερα πρόβατα πολίτη της περιοχής.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν και άλλα πιθανά σημεία προσέλκυσης της αρκούδας, όπως η κτηνοτροφική μονάδα με 150 αιγοπρόβατα του κ. Γεωργίου Παύλου.

Το απόγευμα της ιδίας μέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του κ. Σαββόπουλου σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πρόσφατη παρουσία της αρκούδας στην περιοχή.

Δελτίο τύπου


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον κ.αντιπεριφεριαρχη που πηγε στο σημειο που επιτεθηκε η αρκουδα.Αλλα δεν ειναι και το μονο σημειο.Εχουν και αλλη κτηνοτροφοι και γεωργοι προβλημα,οχι μονο με τα ζωα τους αλλα και με τα χωραφια τους.Ξερουν οι κυριοι Ψαρουδασ,Ψωμαδακησ και Αρμιν οτι η αρκουδα τρωει τα σιταρια που δεν εχουν αγανω,Ξερουν οτι η αρκουδα δεν εχει αφησει δενδερο για δενδρο σε ολα τα χωρια,Ξερουν οτι κανει την χειροτερη ζημια αν μπει μεσα σε ενα χωραφι με καλαμποκι.Σας παρακαλω ενημερωστε τουσ και αν δεν καταλαβενουν ασ ερθουν να δουν τι τραβαμε και εμεισ οι γεωργοι που δεν ξερουμε πωσ να φυλαχτουμε.Μονο να περνουν επιδοτησεις ειναι και να γυρναν με τα τζιπακια απο καφενεια για καφενεια και οταν τους περνεις τηλ για να σε δοσουν εστω ενα μηχανημα με ρευμα για να περιφραξωτα χωραφια,σε λενε οτι ειναι μη κυβερνητικη οργανωση,δεν εχουμε λεφτα,αλλα απο που βρησκουν βενζινη για τα 2000κ.β τζιπακια τουσ. Εφετως χρειαστεικα 2000 ευρο για να περιφραξω 4 χωραφια με καλαμποκια και παλι η αγαπητη αρκουδα ειναι μεσα στα χωραφια.Ροταω με 2000ευρο ποσα κουτια σφαιρεσ αγοραζω για να την τρομαξω και να μην ξαναερθει.

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστα τα λεει ο/η αποπανω. η λυση ειναι να απομακρυνθει το ζωο. θα περιμενουμε να δουμε ποια θα ειναι τα αποτελεσματα της συσκεψης... ολοι αυτο περιμενουμε

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.