Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Επιτροπή για τους Ρομά στην Κολοκυνθού Καστοριάς


Επιτροπή για το ζήτημα των Ρομά στην περιοχή της Κολοκυνθούς συγκροτήθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.

Όπως αναφέρθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...26 αθίγγανοι ζουν εκεί υπό άθλιες συνθήκες, σε παραπήγματα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό και χώρους υγιεινής. Στο έργο της επιτροπής που ορίστηκε περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η εξεύρεση χώρου για την μετεγκατάσταση τους, η εξεύρεση προγραμμάτων, στα οποία θα ενταχθούν οι υποδομές που πρέπει να γίνουν. Η επιτροπή καλείται να φέρει εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα μέσα σε διάστημα 4 μηνών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου Λεωνίδα Ζέγα. Εν τω μεταξύ στην ίδια συνεδρίαση συγκροτήθηκε το 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο του αυτοτελούς Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Καστοριάς, «Δημοτικού Ωδείου Δημητρίου Μπαϊρακτάρη και Σουλτάνας Πετσάλνικου-Μπαϊρακτάρη».

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη Θεοδότα Τσιόπρα

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητη συντακτης αυτου του κειμενου θα ηταν καλο να ενημερωθειτε λιγο καλητερα πριν παρουσιασετε την συγκεκριμενη ομαδα των ρομα ως θυμα του πολιτισμου μας, αν ανατρεξεται στα αστυνομικα αρχεια θα ανακαλυψεται πραξεις που αν οποιος απο εμας διπραξει θα περασει πολλα χρονια στην φυλακη.... οσο για το νερο και το ρευμα σας διαβεβαιωνω πως ρεουν μερα νυχτα χωρις να τολμαει κανεις να να τα δικοψει... σας ρωτω λιπον αν εσεις κλεβαται την ΔΕΗ τη θα παθαιναται...? ψαξε αν θελεις στα αρχεια του νοσοκομειου καστοριας ( οχι μακρια τους τελευταιους 2 μηνες ) και θα ανακαλυψεται πως κοριτσακη 13 χρονων εγειναι μητερα ... τα δικαιοματα των παιδιων και των γυναικων δεν σας αφορουν...?
Θα ηθελα επισης αν ενοιμερωσω τους κατοικους των Μανιακων πως σχεδον καθε βραδυ αναπνεουν τον τοξικο καπνο απο τα καλοδια που καινε οι αθιγγανοι για να παρουν τον χαλκο ( τα καινε το βραδυ για να μην φαινεται ο καπνος), η πυροσβεστικη μπωρει να σας ενοιμερωσει σχετικος.
Πραγματικα δεν ειμαι αλλος ενας ρατσιστης οπως θα εχεις φανταστει , πραγατικα θελω να σεβαστω την κουλτουρα τους αλλα παραλληλα επιθυμο να σεβαστουν και αυτοι την δικη μου , δεν θελω τα παιδια μου ουτε και τα δικα τους να αναπνεουν τον τοξικο καπνο απο την μπιζνα τους ..

Δημοσίευση σχολίου

Υπενθυμίζουμε ότι δεν δημοσιεύουμε ακραία σχόλια υβριστικού ή προσβλητικού περιεχομένου. Παρακαλούμε τους αναγνώστες μας να γράφουν τα σχόλια τους σε Ελληνικά και οχι σε greeklish.